Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in katkıları ile 4. Ege Ayağı Türkiye Şampiyonası Boğa Güreşi Festivali düzenlendi. Ortaklar Mahallesi Stadyumu'nda yapılan festivale Belediye Başkanı Öndeş, Bozköy Boğacılar Derneği Başkanı Abdurrahman Karazor, meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

100 BOĞA GÜREŞTİ


Ücretli olmasına rağmen yoğun ilgi gören festivalde Artvin, Erzurum, Rize, Aydın, İzmir ve Muğla'dan getirilen 50 çift boğa güreşti. Boğalardan kimisi kıran kırana güreşirken, kimisi kaçtı. Güreşlerden galip ayrılan boğaların sahipleri kupa ve para ile ödüllendirildi. Gün boyu süren güreşleri büyük heyecan ve dikkatle takip eden vatandaşlar, piknik de yaptı.

500 BİN LİRALIK TEKLİF


Festivalin Ege-Karadeniz şampiyonları baş güreşi ise nefes kesti. Güreşte Artvin'den 'Sabri' ile Aydın'dan 'Coşkun' isimli boğalar, karşı karşıya geldi. Yaklaşık 30 dakika süren güreşi, Kenan Köse'nin sahibi olduğu 'Sabri' kazandı. Köse, ekip arkadaşları ile birlikte sahada horon oynayarak, kutlama yaptı. Kupasını, Tertip Komitesi Başkanı Veli Mınık’ın elinden alan Köse'ye boğasını satması için 500 bin lira teklif edildi. Aynı zamanda Artvin Boğacılar Spor Kulübü Başkanı olan Köse, teklifi kabul etmedi.

“HİÇ YENİLGİSİ YOK”


Sabri’nin Artvin bölgesinde kıymetli boğalardan birisi olduğunu anlatan Köse, "Şu ana kadar hiçbir yenilgisi yoktur. Allah'a şükür burayı da yenilgisiz kapattık. Ege-Karadeniz Baş Şampiyonası için güreşti. Türk bayrağımızı aldık, mutlu bir şekilde döneceğiz. Evet güzel teklifler geliyor. 500 bin lira civarında rakamlar telaffuz edildi. Ama bizim boğamız satılık değil. O yüzden biz de tekliflere teşekkür edip, geri çevirdik" dedi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK İSTİYORUZ”


Festivale katıldıkları için boğa sahiplerine ve vatandaşlara teşekkür eden Bozköy Boğacılar Derneği Başkanı Abdurrahman Karazor da, Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in katkısı ile yaptıkları boğa güreşi festivalini tamamladıklarını dile getirerek, “Güreşmeyen boğamız kalmadı. Festivalimizi çok güzel bir havada tamamladık. Artvin, Erzurum, Rize, Aydın, İzmir ve Muğla’dan olmak üzere 100 şampiyon boğa güreşti” ifadelerini kullandı. Başkan Öndeş ise, boğa güreşi kültürünü yaşatmak istediklerini dile getirdi.