Didim Aquasis Otel’de düzenlenen yemeğe Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Didim Garnizon Komutanı Ali Saçan, Didim Belediye Başkan Vekili Kerim Küsmez, Didim İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, oda başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile turizmciler ve davetliler katıldı.

“2022’DEN DAHA UMUTLUYUZ”


Yemekte konuşan Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, “Cumhuriyetimizin 98. yılında derneğimizin yemeğinde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyada ve ülkemizde etkili olan pandemi sürecinde bizler de olumsuz etkilendik. Geçen yıl bu geleneksel yemeğimizi yapamadık. Didim'de Turizm açısından olumsuz 2 yıl geçirdik. Hem pandemi hem de turizm çalışmalarındaki olumsuzlukları hep birlikte aşmalıyız. Aydın Sağlık Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Belediyemiz, Kaymakamlığımız fedakar sağlık çalışanlarımızla bu sürece başarı ile atlatmaya çalışıyoruz. Aşı konusundaki duyarlılık bu arada çok etkili olmuştur. Bu süreçte iş yerlerimiz için güvenlik sertifikaları aldık. Güvenli uygulamalarla sağlık problemlerimizi biraz da olsa aştık. Turizm konusunda iyiye gitme yolundayız. 2022 yılında da daha iyi olacağımız umudu ve beklentisiyle çalışanlarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki süreçte yaşanan sorunları aşarak sağlık turizmi, kültür turizmi, eko turizm çalışmalarına ağırlık vermeliyiz. Kaliteli turizm anlayışı ile güzel beldemizi daha da üst noktalara taşımak için hepimiz el ele vermeliyiz. Hep birlikte yepyeni fikirlere ve çalışmalara ağırlık vererek kültür, sağlık, turizmi birlikte yürütmeliyiz.”dedi.

“DİDİM’İN GELECEĞİ PARLAK”


Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit konuşmasında turizmin Başkenti Antalya’dan geldiğini belirterek, “Didim mikro bir model, aynı zamanda tarımsal anlamda yatırımları var hem denizde hem de karada; alternatifi olan bir ilçe; geleceği parlak diye düşünüyorum. Didim’in havası güzel, tüm insanlar ilgi duyuyor. Burayı önemli destinasyon haline getirdiler. Turizm teşkilatı iyi çalışıyor. Sağlık kuruluşları da iyi çalışıyor. Pandemi dünyada kasıp kavururken aşılama oranı kısa sürede yüzde 70’in üzerine çıktı. Herkes memleketin güvenliği için çalışmakta; biz doğru yapanların yanındayız. Memleketimiz için ne gerekiyorsa yapacağız.”dedi.
Konuşmanın ardından Dernek Başkanı Şentürk, Kaymakam Yiğit’e çiçek takdim etti. Gecede turizm anlamında pandemi sürecinde büyük özveri sağlayan güvenlik güçleri adına İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç’e ve İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz’a Kaymakam Yiğit tarafından plaket verildi. Yemekte ayrıca 30 yılını tamamlayan turizmcilere onur ödülü olarak plaket verildi. Yemeğe katılanlar çalınan müzik eşliğinde gönüllerince bir gece geçirdi.