Efeler ilçesindeki Son Durak Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda Divan Başkanlığı’na Coşkun Akkoyun, Yardımcılığa ise Abdullah Afşar ve Ersin Karakan seçildi. Toplantıya Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri ile şoförler katıldı.

“EN UYGUN BEDELLİ FİYAT ALINACAK”

Genel Kurul’da konuşan Başkan Yalçın, “Kooperatifimiz yönetim kurulu olarak 11 Eylül 2020 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında alınan kararlar doğrultusunda çalışmalarımızı hassasiyetle bugüne kadar sürdürdük. Araç kamera sistemlerimiz için Mobiz ile imzalanan sözleşme gereği 3 yıllık garanti süresi sona ermiş olup, 2021 yılının Kasım ayından itibaren kamera cihazlarımızın garanti ve bakım süresinin uzatılması, server kullanım bedeli ve hat bedelleri konusunda firma ile yapılan görüşmeler sonucunda sizler için en uygun bedelli fiyat alınacaktır. 2021 yılının Eylül ayında okulların açılması ile birlikte üniversite öğrencilerinin yoğunluğu sebebiyle 10 adet telsiz alınarak iletişimin artırılması ve mevcut araçlarımızın seferlerine ilave olarak ek ringler düzenlenmesi ile yolcu yoğunluğunun kaldırılması sağlanmıştır.” diye konuştu.

“ÜYELERİMİZİN GELİR KAYBININ KARŞILANMASI SAĞLANDI”

“Her yıl Ocak ayında tüm araçlarımızın yıllık belediye ruhsatlarının yenilenmesi işlemleri yapılan görüşmeler sonucunda pandemi nedeniyle Haziran ayı sonuna ertelenmesi sağlanmış, ayrıca Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında ödenmesi gereken aylık aidatların yüzde 50 olarak alınması sağlanmıştır.” diyen Başkan Yalçın, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödenen aylık bin TL gelir desteğinin sizlere her ay zamanında ödenmesi için gerekli hassasiyet gösterilmektedir. Gelir desteğinin arttırılması için Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği ile gerekli müracaatlar yapılmış olup bir an önce arttırılması beklenilmektedir. Covid-19 pandemisi nedeniyle hükümetimizce açıklanan gelir desteği ve yine pandemi sebebiyle gelir kaybına uğrayan sektörlere yapılan ciro destekleri için yapılması gereken kişisel başvurular zamanında kooperatifimiz yönetim binasında görevli personellerimizce yapılmış olup, her üyemizin bu desteklerden yararlanması sağlanmış, kişi başı yapılan toplamda 6 bin TL destek ile sizlerin bir nebze gelir kaybının karşılanması sağlanmıştır. Sadece iki üyemiz nace kodu problemi yüzünden ciro kaybı desteği alamamıştır.”

“BEDELİ KOOPERATİFİMİZDEN KARŞILANDI”

Pandemi nedeniyle SGK-vergi-bağkur ve belediye borcu bulunan üyelerinin 7256 ve 7326 sayılı yapılandırma kapsamında başvuru işlemleri ve ödemeleri ile ilgili kurumlara gidilmeden kooperatif bürosunda personellerce yapılmasının sağlandığını ifade eden Başkan Yalçın, “Araçlarımızda olası kazalarda ve kaza sonucu oluşabilecek yangınlarda kullanılmak üzere 160 adet 6 kilogramlık yangın tüplerinin yıllık bakımları yapılmış, yıllık bakımlarda kullanım için en kaliteli malzeme olan jel dolumunun yapılması sağlanarak bakım bedeli kooperatifimizden karşılanmıştır. Pandemi döneminde araçlarımız düzenli olarak Aydın Büyükşehir Belediyesince dezenfekte edilmiştir, ayrıca araçlarımızda çalışanların ve yolcuların kullanması açısından her türlü hijyen ürünü kooperatifimizce temin edilerek araçlarda bulunması sağlanmıştır. Covid-19 pandemisinin etkilerinin en aza indirilebilmesi ve hizmetimizin aksamaması açısından hat sahiplerimizin ve çalışan şoförlerimizin Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince aşıları durak merkezimizde yapılması sağlanmıştır.” şeklinde konuştu.

“KAN BAĞIŞI KAMPANYASI YAPTIK”

Çalışan personel ve yolcuların sağlığı açısından her gün düzenli olarak şoförlerimizin HES kodu kontrolü ve ateş ölçümlerinin yapıldığını Yalçın, “Kızılay Aydın Şubesi başkanlığınca pandemi sürecinde azalan kan bağışlarının artırılabilmesi için durak bünyemizde kan bağışı kampanyası yapılmıştır. Kooperatifler Kanunu uyarınca her yıl Ocak-Haziran döneminde yapılması gereken genel kurul toplantımız pandemi tedbirleri kapsamında yapılan ertelemeler nedeniyle süresinde yapılamamıştır. Genel kurulumuzu yapmak bugüne nasip olmuştur. Kooperatifimize ait web sitemiz ile kooperatifimize ilişkin faaliyet ve duyurularımız bu sitemizden sizlere ve tüm halkımıza iletilmekte, şikâyet ve öneriler de sitemiz üzerinden yönetim kurulumuza iletilmektedir. İletilen şikâyet ve öneriler Yönetim Kurulumuzca değerlendirilmektedir. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi tüm resmi ve özel kuruluşlarla yürütülen samimi çalışmalarımız devam ettirilecektir.” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU GÖSTERDİK”

Başkan Yalçın, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bizler her zaman Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri ailesi olarak, birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü olduğunu gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Yönetim kurulumuz olarak faaliyetlerimize ve yapılan çalışmalara destek veren, Aydın Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’a, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na, Aydın Milletvekillerimize, Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’a, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Suat Ekici ve çalışanlarına, Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanımız Sayın Selahattin Çetindoğan, Başta Şoförler Odası Başkanımız Semih Özmeriç olmak üzere diğer oda başkanlarımıza, UKOME Daire Başkanı ve çalışanlarına, Aydın yerel basınımızın değerli mensupları ile emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür eder, genel kurulumuzun tüm şehiriçi camiamıza yakışır biçimde hayırlı olmasını dileriz.”
Başkan Yalçın’ın konuşmasının ardından tüm gündem maddeleri oybirliğiyle kabul edildi.