ADD Nazilli Şubesi tarafından Nazilli Belediyesi’ne ait Hangar Restoran’da geleneksel olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıldönümü dolayısıyla geleneksel olarak verilen kahvaltı etkinliği gerçekleştirildi. ADD Nazilli Şube Başkanı Şafakta Nalan Ayas ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde yapılan Cumhuriyet kahvaltısına CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, STK temsilcileri, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

“CUMHURİYET HAKDIR, HUKUKDUR, ONURDUR, ŞEREFTİR”

Kahvaltıya katılan herkesin Cumhuriyet Bayramını kutlayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şube Başkanı Şafakta Nalan Ayas, “Cumhuriyetimizin 98. yılı nedeniyle hazırladığımız cumhuriyet kahvaltımıza hoş geldiniz şeref verdiniz. Cumhuriyet, toplumu ümmetten ulusa, bireyi kuldan yurttaşlığa yükselten bir aydınlanma devrimidir. 29 Ekim bir doğuşun, bir devrimin, bir mucizenin yıl dönümüdür. Cumhuriyet fazilettir, Cumhuriyet doğruluktur, dürüstlüktür, adalettir, Cumhuriyet hakdır, hukukdur, onurdur, şereftir. Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun irade Cumhuriyet İradesidir. Bugün bir kadın olarak burada özgürce konuşabiliyorsam bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına ve Cumhuriyet rejimine borçluyuz. Bu duygularla büyük önder Atatürk'ü silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kurucu kadrolarını rahmet ve saygıyla anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

“MUTLULUK, ŞEVK, COŞKU İÇİNDEYİZ”

Atatürk’lü günlerimiz bol olsun diyen İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, “Bugün burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Şafakta başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu mutluluk, sevgili kardeşim, dostum CHP Milletvekili Süleyman Bülbül’le beraber olmakla daha da artıyor. Gerçekten, mutluluk, şevk, coşku içindeyiz. Çok güzel birgün. Atatürklü günlerimiz bol olsun” dedi.

“ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE GENİŞ BİR YELPAZEDİR”

Türk Milletinin göğsünden Atatürk sevgisi alınamaz diyen CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Aydın milletvekilimizle beraber millet ittifakı ile güzel çalışıyor. Bizler Atatürkçü düşüncenin belirli kalıplar içinde bulunmamasını öngören insanlarız. Atatürkçü Düşünce o kadar geniş bir yelpazedir ki, içinde soldan sağa her görüşün var olması gerekir. İçerdeki mutluluğu, dün stadyumdaki mutluluğu görünce bu memlekette Türk milletin göğsünden Atatürk sevgisi alınamaz” dedi.

“ATATÜRK SEVGİSİNİ HİSSETTİK”

Türk Milletinin göğsünden Atatürk sevgisi alınamaz diyen İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Av. Cihat Öztürk, “ADD Başkanımızın nazik davranışı nedeniyle teşekkür ediyoruz. Her görüşten insanlarla, buram buram Atatürk sevgisini hissederek Cumhuriyet kahvaltımızı gerçekleştirdik. İnşallah nice birlikte kahvaltılara diliyoruz” dedi.
“Doya doya Cumhuriyeti kutladık” Güzel bir Cumhuriyet bayramı geçirdiklerini belirten CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, “İlçemizde geçtiğimiz 28 Ekim’den beri Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. İlk defa yıllardan beri böylesi güzel bir bayram geçirdik. Nazilli Belediyesindeki konser, stadyumdaki etkinlikler, bugün ADD’nin kahvaltısı ile 3 gün boyunca doya doya kutlamamızı yaptık. Bundan sonra daha güzel Cumhuriyet bayramlarından hep birlikte oluruz” dedi.
Türkiye ilelebet payidar kalacaktır” Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Çok anlamlı etkinliklerle Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladık. Bugün de ADD’nin Cumhuriyet kahvaltısında buluştuk. Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bir kere daha bunu ispat olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yaşasın Cumhuriyet” dedi. Kahvaltının sonunda Ayşe ve Ceren Emre kardeşlerin öncülüğünde hep bir ağızdan Andımızı okudu.