Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Aydın İl Örgütü, Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yıl dönümünü dolayısı ile Cumhuriyet Balosu programı düzenledi. Aydın-Muğla Karayolu üzerindeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen programa CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Ali Çankır, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

“NAKLİYECİLERİ ŞİMDİDEN HAZIRLASINLAR”

İl genelinden partililerin yoğun ilgi gösterdiği programda, konuşan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün iki emaneti olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkacaklarını söyledi. İktidar yolunda dev adımlarla yürüdüklerini belirten Çankır, "Cumhuriyet'e verilmek istenen her zararın onu daha da güçlendirdiğini özellikle son yıllarda ibretle yaşadık. 98 yılda gördük ki Cumhuriyet, baş eğmediği için dik durabilen yurttaşların, dimdik dikebildikleri bir korunaktır. Dik duracağız. Çünkü çok az kaldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını ayaklar altına alan AKP hükümetini, yapılacak ilk seçimde yolcu edeceğiz. Nakliyecileri şimdiden hazırlasınlar. Sarayı tek adamdan kurtarıp şahsın değil, egemenliğin millette olduğu milletin iktidarını kuracağız" ifadelerini kullandı.

TEMSİLİ ATATÜRK

İl Başkanı Çankır’ın konuşmasının ardından programda, Atatürk’ün ölümünden 8 ay önce Bursa’da kendisi onuruna verilen balo da sahnelendi. Atatürk’ü canlandıran Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'ndan bir kişi, salona alkışlar eşliğinde girdi. İlk olarak üç çiftin gerçekleştirdiği vals dans gösterisini izleyen temsili Atatürk, daha sonra sarı zeybek oynadı. Atatürk’ün sarı zeybek oyunu büyük beğeni topladı. Büyükşehir Belediyesi kadın bando takımının da renk kattığı programda, bir araya gelen partililer gecenin ilerleyen saatlerine kadar Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadı.