29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yılı kutlamaları kapsamında Didim Belediyesi Selda Bağcan konseri düzenledi. Didim Kent Meydanında gerçekleşen konsere ilgi yoğun olurken 25 binin üzerinden vatandaş konseri dinlemeye geldi. Konseri Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve eşi, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İyi Parti İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, Başkan yardımcıları ile bazı belediye meclis üyeleri de takip etti. Konser saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.
Sahneye ilk olarak Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın oğlu Ali Demir Atabay efe kıyafetleriyle çıkarak yöresel halk oyunlarını sergiledi.

“ULU ÖNDER CUMHURİYETİ ÇOCUK VE GENÇLERE EMANET ETTİ”

Ardından 4 çocukla sahneye çıkan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Didimliler başta olmak üzere Tüm milletin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Atabay konuşmasında Türkiye’nin demokratik ve insan haklarına saygılı bir ülke olduğunu belirterek “Ülkemizi bu çizgiye Mustafa Kemal Atatürk getirmiştir. Bugün bu alanı dolduranlar Mustafa Kemal Atatürk’ün “bu ülkeyi kurtaracağım ve bunu halkımın azmi ve iradesiyle yapacağım” dediğinde bu kadar insan yoktu. Bu ülkeyi işte çıktığı yolda başarı sağlayarak emperyalistleri düze getirerek bize emanet etti. Ulu Önder bu ülkeyi bu çocuklara ve gençlere emanet etti.”dedi. Ulu Önder Atatürk’ün bir çok özelliği olduğunu belirten Başkan Atabay “O’nun iki özelliği var. Biri ülkemizi kurduğu günden bu yana söylediklerini yapmıştır. Bir de dedikleri her zaman çıkmıştır. O’nu anlamak için 10. yıl nutkunu ve Bursa söylevini muhakkak okuyun ve o zaman çok daha iyi anlayacağız.”dedi.

“ŞARKILARINI SEVENLERİYLE SESLENDİRDİ”

Başkan Atabay’ın konuşmasının ardından sahne alan Sanatçı Selda Bağcan ve ekibi söyledikleri şarkılarla alanı dolduran binlerce Didimliyi hoş saatler yaşattı. Bağcan “Sivas’ın yolları” “Uğurlar olsun” “Adaletin bu mu dünya” “Öyle bir yerdeyim” ve “Cesi bağları” gibi dillerden düşmeyen eserlerini sevenleriyle birlikte seslendirdi.
Konserin sonunda Belediye Başkan yardımcısı Öznur Gündoğdu, Selda Bağcan’a çiçek verirken Bağcan ise espri yaparak “plaket yok mu” sözleriyle takıldı. Bağcan çiçek için teşekkür edip en kısa zamanda Didim’de yeniden olmak istediğini belirtti.