Muğla Kavaklıdere’ye bağlı Burnugoz Mahallesi sakinlerinin talebi doğrultusunda Kavaklıdere Belediyesi tarafından yol ağır tonajlı araçlara mermer bloklarla kapatıldı. Bozdoğan’ın Muğla sınırında bulunan son kırsal mahallesi olan Başalan’da ihracat yapan 30 mermer İşletmesi sahibi de, kendilerine komşu olan yoldan sevkiyat yapamadıkları gerekçesiyle yol kapatma eylemi yaptı. Aydın Valiliği tarafından sonradan açılan bağlantı yolundan sevkiyat yapmak zorunda kaldıklarını açıklayan işletme sahipleri, yolun bozuk olması nedeniyle lojistik firmalarının bölgeye gelmek istemedikleri ve bu nedenle yurt dışına mal gönderemediklerinden yakındı. Bu sebeple de ihracatın aksadığını belirttiler.

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Kavaklıdere Belediyesi tarafından 2 kilometrelik parke yolun kapatılması protesto eden mermer işletmecileri, bölgeye giden yolda toplanarak bir süreliğine yolu trafiğe kapadı. Mahallede faaliyet gösteren 30’a yakın mermer işletmesinde iki mahallenin vatandaşlarından yaklaşık 300 kişinin ekmek yediğini dile getiren Feridun Çaylak, “Bizim için sonradan açılan bağlantı yolu bozuk olduğu için lojistik firmaları bölgeye gelmek istemiyor. Biz burada vergimizi ödeyip istihdam sağlıyoruz, ancak yolun bozuk olması nedeniyle TIR’lar bölgemize gelmek istemiyor, gelenlere ise yüksek miktarlarda nakliye ücreti ödemek zorunda kalıyoruz” dedi.

“YANGINLARA ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLEMEDİ”

Yaz sonunda Başalan Mahallesinde meydana gelen yangın felaketlerinde, Burnugoz Mahallesi girişişinde bulunan 2 kilometrelik yolun mermer bloklarla kapatılması nedeniyle arazözlerin ve iş makinalarının geçemediğini, bu nedenle yangının büyüdüğünü iddia eden Çaylak, şöyle dedi: “İşletmelerimizdeki kepçeleri getirerek yolu açtık, yangına ancak o şekilde müdahale edilebildi ama geç kalındı ve yangın Muğla bölgesine kadar sıçradı.”

“İZİN VERMİYORLAR”

Kendisi de işletme sahibi olan Bozdoğan’a bağlı Başalan Mahalle Muhtarı Muammer Muğla, “Günlük 15-20 TIR bölgeye geliyor. Muğla Valiliğine bağlı YİKOB tarafından yaptırılan yolu kullanmalarına izin verilmediği için mağdur duruma düştük. Ya bu yolu kullanmamıza izin versinler, ya da sonradan açılan bağlantı yolunu asfaltlasınlar” diye konuştu.

SÖZLÜ TARTIŞMA YAŞANDI

Öte yandan Burnugoz Mahalle sakinleri ile işletmeciler arasında sözlü tartışma yaşandı. Burnugoz Mahalle sakinlerinden Süleyman Kıroğlan, “Ağır tonajlı kamyon ve TIR’ların mahallemizden geçmesini istemiyoruz. Siz bu yolu açarsanız, biz tekrar kapatırız, sizin için açılan bağlantı yolunu yaptırın orayı kullanın” ifadelerini kullandı.