Aydın Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 98'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi. Taş Köprü mevkiinden başlayan yürüyüşe CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.


500 METRE UZUNLUĞUNDA BAYRAK AÇILDI

Egemenlik, Doğu Gazi, Hükümet ve Adnan Menderes bulvarları güzergahında bando eşliğinde gerçekleştirilen ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganının atıldığı yürüyüşte Atatürk posterinin yanı sıra 500 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen protokol üyeleri ve vatandaşlar, Atatürk Kent Meydanı’na geldi. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş, meydanın havuz bölümünde sona erdi.

HAVUZDA ATEŞLİ GÖSTERİ

Toplanan kalabalığa Aydın Büyükşehir Belediyesi konservatuvarı, konser verdi. Çalınan marşları hep bir ağızdan söyleyen vatandaşlar, bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Vatandaşlara, protokol üyeleri de eşlik etti. Son olarak havuzda su, ses, ateş ve ışıkla gerçekleştirilen gösteri de ilgiyle izlendi. Etkinliğin sona ermesinin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tüm Aydın halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.