Aydın Valiliği’nde düzenlenen tebrikat töreninde Vali Hüseyin Aksoy kutlamaları kabul etti. Törenin ardından kutlamalara İstasyon Meydanı’nda devam edildi.  Programa Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan Armağan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir, İl Jandarma Komutanı Albay Macit Engin ile birlikte kurum müdürleri, vatandaşlar katıldı. Aydın İstasyon Meydanındaki kutlamalar, Vali Hüseyin Aksoy, Aydın Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan Armağan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun tören aracı ile halkı selamlaması ile başladı. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlama törenini izlemek için 7’den 70’e vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla alanı doldurdu.

CUMHURİYETİN 98. YILININ GURURUNU YAŞIYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Hüseyin Aksoy yaptı. Vali Aksoy, “Dirilişimizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Aydınlı hemşehrilerimin, yarınımız umudumuz sevgili çocuklarımız ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sizleri en kalbi duygularla sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

KOMANDOLARDAN NEFES KESEN GÖSTERİ

Vali Aksoy, konuşmasının ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Şiirlerin okunması, halk oyunları gösterilerinin ardından İzmir Foça Jandarma Komando Eğitim Destek ve Tatbikat Komutanlığı’nın yaptığı tüfekli gösteri, törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Programın sonunda tören geçişi yapıldı.