Ziyarette, TÜRSAB Aydın BTK Başkanı Eda Yurtcan tarafından CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’a Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin son durumu hakkında bilgi verildi. Görüşmede ayrıca Kuşadası Efes Kongre Merkezi’ni işleten KOMER A.Ş’nin geçen hafta yapılan olağanüstü genel kurulundan sonra tesisi yeniden Kuşadası’na kazandırmak için izlenmesi gereken yol haritası ele alındı. Son bölümde ise Kuşadası’nda kruvaziyer turizminin geleceği masaya yatırılarak 2021 turizm sezonunun değerlendirilmesi yapıldı.

“ÇATIŞMA İÇİNDEKİ İKTİDAR SİYASETİ TÜRKİYE’Yİ İLERİYE GÖTÜRMEZ”


Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin Kuşadası’na yeniden kazandırılmasının kentte turizmi 12 aya yayma açısından önem taşıdığına dikkat çeken CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Öncelikle kongre merkezinin yeni yönetimine başarılar diliyorum. Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin işler hale gelmesi için CHP Aydın Milletvekilleri olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın KOMER ile ilgilenmediğinin farkındayız. Maalesef Türkiye son dönemde gerek iç gerekse dış dinamiklerle sürekli çatışma halinde. Dış ilişkilerde yaşadığımız krizler de ortada. Şu an her alanda Türkiye’ye dönük güvensizlik ortamı hakim. CHP olarak iktidara geldiğimizde Türkiye bir günde bütün dünyaya güven veren bir ülke olacak” dedi.

“KOMER İÇİN İRADEMİZİ ORTAYA KOYDUK”


Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise Efes Kongre Merkezi’nin en kısa sürede tekrar faaliyete geçmesi için en başından beri büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, “Kuşadası’nda turizmi 12 aya çıkarmak için yapılan en büyük yatırımlardan biri olan KOMER için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Efes Kongre Merkezi’nin yeniden faaliyete geçmesi için 18 Ekim’de olağanüstü genel kurulu yapıldı. Kongrede seçilen yönetim kurulunda 2 belediye meclis üyemiz yönetime seçildi. Biz taşın altına elimizi koyarak kendi malımıza sahip çıkma iradesini ortaya koyduk. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da destek bekliyoruz” diye konuştu.
TÜRSAB Aydın BTK Başkanı Eda Yurtcan da, “Öncelikle Sayın CHP Aydın Milletvekilimize nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi her fırsatta Kuşadası’na gelerek bizlerle çok yakından ilgileniyor” dedi.