Alevi Kültür Derneği Nazilli Cemevinde yapılan genel kurulda seçim heyecanı yaşandı. Halit Civlez ve Metin Yelgin’in başkan adayı olduğu seçimlere CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt, Alevi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Yardımcısı Yaşar Aydın, Alevi Dernekleri Genel Merkez Yöneticisi Yasin Koçak, Memleket Partisi Aydın il Başkanı Cavit Yenipazarlı, CHP İlçe Başkanı Serdar Alptekin, CHP’li Başkan Yardımcısı Erol Angın, Nazilli Belediyesi meclis üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şube Başkanı Şafakta Nalan Ayas, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

446 OY KULLANILDI


Seçimlerde divan başkanlığına Feryat Bakan seçilirken, divan üyeliklerine Şahsenem Bölel ve Naim Atmaca getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından eski başkan Veysel Adak tarafından açılış konuşması yapıldı. Saat 13.00’te başlayan genel kurul protokol konuşmaları ile devam etti. Daha sonra iki başkan adayı Halit Civlez ve Metin Yelgin birer konuşma yaptı. Daha sonra seçimlere geçildi. Saat 17.30’da açılan sandıklardan yapılan sayım sonucunda toplam 446 oy kullanıldığı görüldü.

YENİ YÖNETİM


Oyların 250’sini Halit Civlez, 196’sını Metin Yelgin aldı. Bu sonuçla Alevi Kültür Derneği Nazilli Şubesinin yeni başkanı Halit Civlez oldu. Civlez başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ise, şu isimlerden oluştu: “Hüseyin Hüsnü Aktaş, Köksal Doğan, Şenay Bolel, Gerçek Akarsu, Göker Adak, Doğan Beydaş.”