Eğitim-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, Cumhuriyet'in 98. yıl dönümü dolayısı ile yazılı açıklama yaptı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk milleti! Ebediyete akıp giden her 10 senede, bu büyük millet bayramını, daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı, gönülden dilerim. Ne mutlu Türküm diyene!" dediğini hatırlatan Başkan Özdemir, Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını dile getirdi.
Çağdaş, demokratik ve laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk ulusunun birliği, beraberliği, mücadele azmi ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle, yokluklar içinde verilen savaşın sonucunda kurulduğunu hatırlatan Başkan Özdemir, Cumhuriyet ile birlikte hanedan egemenliğinin yerine halk egemenliğinin, teokrasinin yerine laikliğin, dikta rejiminin yerine de demokrasinin uygulamaya konulduğuna vurgu yaptı.

"TEMEL NİTELİKLERİ TARTIŞMAYA AÇILMAKTA"


İktidarı eleştiren Başkan Özdemir, şunları kaydetti:
"Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta öğretim birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmektedir."

"HER KOŞULDA SAHİP ÇIKILMALI"


Eğitim-İş'li Özdemir, Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır" diyerek, Cumhuriyet’e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet’in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarını anımsattığını söyledi.

"TARİHİN ÇÖP SEPETİNE ATACAK"


"1 Kasım 1922 tarihinde saltanatı kaldıran Türk Ulusu, başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duyanları mutlaka tarihin çöp sepetine atacaktır" ifadelerini kullanan Özdemir, Cumhuriyet’in eğitim çalışanları olarak her türlü tehlikenin farkında olduklarını bildirdi. Özdemir, Eğitim-İş olarak Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andıklarını, tüm ulusun da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladıklarını sözlerine ekledi.