Aydın Valiliği’nden yapılan duyuruya göre ‘Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı’nı devreye alan KOSGEB, bu kapsamda Vakıf Leasing, Yapı Kredi Leasing, Halk Leasing, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Kuveyt Türk Katılım Bankası ile iş birliği protokolleri imzaladı. Ayrıca, teminat sıkıntısı çeken işletmeler de “Kredi Garanti Fonu A.Ş’ye Sağlanacak Hazine Desteğine İlişkin Protokol” kapsamında KGF kefaletinden de faydalanabilecek.
KOSGEB’in bu yeni desteğinden toptancı hallerinde faaliyet gösteren tüccar, komisyoncu meslek mensuplarıyla sebze ve meyve taşımacılığı yapan lojistik firmalar yararlanacak. KOBİ’lerin leasing yöntemiyle edinecekleri yerli malı ve yeni frigorifik kasa ve ünitelerine 750 bin TL’ye kadar destek verilecek. Soğuk hava ünitesi için de 150 bin liraya kadar destek sağlanacak.

TAZE İNCİR TİCARETİ DE DESTEKLENECEK


Desteklenecek sektörler arasında yaş sebze ve meyvelerin bir ücret ve sözleşmeye dayalı olarak toptan satışını yapan aracılar (kabzımallık ve aracı üretici birlikleri dahil), fındık, Antep fıstığı, yer fıstığı ve ceviz toptan ticareti (kavrulmuş olanlar hariç), taze incir ve üzüm toptan ticareti, narenciye toptan ticaret, diğer taze meyve sebze toptan ticareti (patates dahil), zeytin (işlenmiş veya işlenmemiş) toptan ticareti, kültür mantarı toptan ticareti, karayolu ile şehir içi şehirler arası ve uluslararası yük taşımacılığı (gıda, sıvı, kuru yük, vb.) (gaz ve petrol ürünleri hariç) bulunuyor.