Göreve geldikleri günden bu yana kentin modern dokusunu korumak ve vatandaşların kent merkezinde rahatlıkla ulaşımlarını sağlamak için işgaliyeler konusunda büyük bir hassasiyetle çalıştıklarını kaydeden Başkan Kürşat Engin Özcan, Nazilli Belediyesi’nin sorumluluk alanı içerisindeki tüm alanlarda denetimlerin artarak devam edeceğini kaydetti.

'NAZİLLİ'MİZ ADINA İYİ VE GÜZEL ŞEYLERE VESİLE OLSUN'


Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılacak olan denetimlerde Kasım 2021 dönemi itibariyle yeni işgaliye harç fiyatlarının uygulanacağını dile getiren Başkan Özcan; “Amacımız tüm sorumluluk alanlarımızı daha ferah ve konforlu bir hale getirmek. İçişleri Bakanlığımızın dönemsel rutin tenkit raporlarında da işgaliyelere ilişkin gerekli harçların alınması hususunda maddeler var. Bizler de hem kentimizi daha iyi bir görünüme kavuşturmak hem de pandemi döneminde ekonomik olarak zor günler geçiren esnafımıza destek sağlamak amacıyla çalışmalarımızı başlattık. İşgaliye harçlarında indirim uygulanması için Kasım 2021 Belediye Meclisimizde meclis üyelerimizle görüşeceğiz. Alınacak olan kararın Nazilli'miz adına iyi ve güzel şeylere vesile olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından Belediye Meclisi’ne sunulan teklifin kabul edilmesi halinde metrekare başına 2 buçuk lira olan işgaliye harcı 1 lira olacak.