Aydın’ın Efeler ilçesinde kaliteli eğitim anlayışıyla fark oluşturan Başak Koleji Anadolu Lisesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda benzeri görülmemiş bir etkinliğe imza attı. Cumhuriyet’in önemi ve bilincini öğrencilere yansıtmak amacıyla Başak Koleji Anadolu Lisesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla üç gün sürecek bir etkinlik programı düzenledi. İlk gündeki etkinlikler, Başak Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri, okul yönetimi ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ


Türk Bayrağı ve meşalelerle gerçekleştirilen yürüyüşün ardından etkinlikler, okul bahçesinde devam etti. Şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ‘Cumhuriyet ve Milli İrade’ konulu kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Havin Erez, ikinci Gülse Temiz, birinci Naz Altıntaş ödüllendirildi. Programın akabinde okul öğrencilerinin oratoryo ve dans gösterisi büyük alkış aldı. Müzik Öğretmeni Seda İzol öncülüğünde okul öğrencilerinden oluşturulan B-Voice Müzik Grubu’nun gösterisi, büyük beğeni topladı. Müzik gösterisiyle keyifli anlar yaşayan öğrenciler, şarkılara eşlik ederek doyasıya eğlendi. Aydın Özel Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Alp Ayaydın da Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen etkinlikleri izleyerek öğrenci, öğretmen, veli ve okul yönetimiyle bol bol sohbet etti.

“HAYATTA DA BAŞARILI OLMALARINI İSTİYORUZ”

İki gün daha sürecek olan etkinliklerle Başak Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri, unutulmaz bir Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşayacak. Etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Başak Koleji Anadolu Lisesi Okul Müdürü Süleyman Çokay, “Başak Koleji Anadolu Lisesi olarak sadece öğrencileri sınava hazırlamak, akademik hayatta başarılı olmalarını sağlamak ya da istenen puanı almak gibi bir amaç taşımıyoruz. Biz öğrencilerimizin hayatta da başarılı olmalarını istiyoruz. Hayat başarısını sağlarken bir yandan da ülkemizin de o bilincini, değerlerini, geleneklerini, geçmişteki önemli isimleri hak ettiği değeri hak ettikleri şekilde anmak istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bu Cumhuriyet’i armağan etmesi ve hangi süreçlerden gittiğinin gençler tarafından öğrenilmesi çok önemli.” dedi.

“GÜNDEMİ TAKİP EDEN BİR GENÇLİK İSTİYORUZ”


Bu anlamda okul olarak Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini üç güne yaydıklarını ifade eden Okul Müdürü Çokay, “Üç gün sürecek olan etkinliğimize kortej yürüyüşüyle başladık. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri, anaokulu öğrencileri yani okul öncesinden başlayarak tüm kademelerde Cumhuriyet Bayramı’nı en coşkulu şekilde kutladık. Lisemizde de bugün okul orkestramızın yaptığı etkinlikler vardı. Marşlar eşliğinde, popüler şarkılar, yerli ve yabancı yani gündemi takip eden bir gençlik istiyoruz. Sanatla ilgilenen, sporla ilgilenen ve manevi kültürün farkına varan, geçmişin önemini, tarihimizdeki önemli kimliklere sahip çıkmasını, bunları istiyoruz.” diye konuştu.

“DOLU DOLU BİR CUMHURİYET BAYRAMI GEÇİRİYORUZ”


“Zaten Başak Koleji öğrencileri her şekilde Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen, bilimin ışığında takip eden gençler olarak üniversiteye gidecekler ve artık önümüzdeki on yıl içerisinde ülke yönetiminde söz sahibi olacak olan gençler.” diyen Okul Müdürü Çokay, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Dolayısıyla bizim en büyük görevimiz gençleri, hayata hazırlamak ve dünyanın değişen şartlarına da en hızlı şekilde ayak uydurmalarını sağlamak. Tüm çalışmalarımız bu yönde. Tabi bu 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos bunlar bizim için çok önemli tarihi dönüm noktaları. Bunları en iyi şekilde biz gençlerimize, çocuklarımıza yaşatmak istiyoruz. Tüm çalışmalarımız bu doğrultuda. 28 Ekim ve 29 Ekim’de de etkinliklerimiz devam edecek. 29 Ekim’de büyük katılımlı resmi geçit törenimiz olacak, öğrencilerimiz bisikletleriyle buna katılacaklar. Aydın içinde bir tur yapıp tekrar okulumuzun bahçesinde hem velilerimiz, Aydın halkı, öğrencilerimiz hepimiz bir arada olacağız. Dolu dolu bir Cumhuriyet Bayramı haftası öğrencilerimizle geçiriyoruz.”