Kültür Turizm Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren ve son kadrolu memurun ayrılmasından sonra işleyişi aksamaya başlayan Karacasu Halk Kütüphanesinde kapı duvar oldu. Bir haftadır hiç açılmayan kütüphanede öğrenciler ve kitapseverler seslerini kapıya astıkları notlarla duyurmaya çalışıyor. Yaklaşık 2 yıl önce kadrolu kütüphane memurunun tayinin çıkmasının ardından yeni bir görevlendirme yapılsa da koronavirüs sebebiyle resmi daireler kapandığı için işleyiş anlamında bir değerlendirme yapılamamıştı. Bu memurun da tayinin çıktığı öğrenilirken bir süredir Belediyeden görevlendirilen AK Parti Karacasu İlçe Başkanı Turancan Önem bu görevi yürütüyordu.

ÇEŞİTLİ SORULAR AKILLARA GELDİ


Bu kişinin izinli olduğu dönemde Afrodisias Müzesinden yapılan bir geçici görevlendirme ile kütüphane çalıştırılırken bu kişinin de kütüphanedeki görev süresinin dolduğu öğrenildi. Belediye görevlisinin belediyede her ay 30 işçinin ücretsiz izne çıkarılması sebebiyle izinde olmasından dolayı kütüphanede bir haftadır kapı duvar oldu. "Karacasu Halk Kütüphanesi, hiçbir bağı olmamasına rağmen neden belediyeden görevlendirmeye ihtiyaç duyuyor, belediyeden görevlendirilen kişinin yeterliliği nedir ki kütüphanede görev yapıyor, Karacasu’da Kaymakamlığa bağlı kuruluşların kütüphanede düzenli bir şekilde görevlendirebileceği personel yok mu?” soruları akıllara gelirken bu sorunun nasıl çözüleceği merak ediliyor.

KÜTÜPHANE KAPISINDA DİKKAT ÇEKEN NOTLAR


Kitap değişiminin yanı sıra öğrencilerin sessiz sakin bir ortamda ders çalışmak için de faydalanabildiği kütüphane farklı yaş grupları ve mesleklerden de okurların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyor. Öğrenciler ve kitapseverler yaşanan süreçte kapalı olmasından dolayı mağdur olurken bazı okurlar kapıya astıkları notlarla seslerini duyurmaya çalıştı. Bir notta “Kütüphane neden açılmıyor?” yazdığı görüldü. Yere bırakılan kitapların üzerine bırakılan notta da, “Bu kitapları bağışlamak için bıraktım, umarım açık olduğunu söylediğiniz saatlerde açarsınız ve biz de yararlanabiliriz” yazılı not dikkat çekti. Ne kitap almak isteyenlerin, ne kitap değişimi yapmak isteyenler ne de kitap bağışlamak isteyenlerin muhatap bulamaması dikkat çekerken, “Karacasu Kütüphanesi sahipsiz mi bırakıldı?” sorusu da akıllara geldi.