AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin ‘evet’ dediği, CHP ve HDP’nin ‘hayır’ oyu verdiği ve DEVA Partisi’nin çekimser kaldığı oylamanın ardından TBMM Meclis Kurulu’nda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Tezkeresiyle ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, “ Türkiye'nin, terörle mücadele konusundaki kararlılığı bir kez daha açıkça ortaya konuldu. Aziz milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

TERÖRLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK


AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, "Irak ve Suriye Tezkeresi, Türkiye’nin milli güvenliği açısından güçlü bir irade beyanıdır."Irak ve Suriye'ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi TBMM Genel Kurulu'nda, 2 yıl daha uzatıldı. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar terörle mücadelemiz devam edecek. Hayırlı olsun” diye konuştu.

YAVUZ’DAN İŞ BİRLİĞİ VURGUSU


AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ise, “Ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü korumak ve terörle mücadelede uluslarası işbirliğini desteklemek adına, Cumhurbaşkanlığımızın sunmuş olduğu Irak-Suriye ve Unifıl Tezkereleri TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmiştir.
Hayırlı olsun inşallah” değerlendirmesini yaptı.