Yemek sektöründe 30 yıllık deneyimi bulunan aşçı Murat Cesur, 2011 yılında Efeler ilçesi, Ata Mahallesi, Tepecik Bulvarı üzerinde 'Köfteci Murat Usta' isimli lokantasını hizmete açtı. İlk açtığında sadece iki masanın bulunduğu lokantasında, müşterilerine merhum ustası Ziya Yıldız'dan yapımını öğrendiği çorba, yemek ve tatlıları sunan Cesur, hazırladığı eşsiz lezzetlerin müşterilerinden yoğun ilgi görmesi ile lokantasını büyüttü. 10 yılı geride bırakan lokantasını, aynı anda yaklaşık 100 kişiyi ağırlayabildiği bir lezzet durağına dönüştüren Cesur’un en büyük destekçisi de eşi Kader Cesur oldu. Aile lokantasında kendisi mutfakta, eşi de kasada çalışan Cesur, güler yüzlü personelleri ile müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

“LOKANTAMIZ BÜYÜDÜKÇE BÜYÜDÜ”

Köfteci Murat Usta Lokantası'nın sahibi Murat Cesur, yemek sektörüne 1991 yılında bulaşıkçı olarak girdiğini, toplam 12 yıl bulaşıkçılık ve garsonluk yapmasının ardından, yemek hazırlamasını öğrendiğini söyledi. Yemek yapmasını eşinin de babası olan merhum ustası Ziya Yıldız'dan öğrendiğini dile getiren Cesur, "2009 yılında hayatını kaybeden Ziya ustamdan Allah razı olsun. Emeği benim ve eşimin üzerimde çok fazla. Yanında 6 yıl bulaşıkçılık, 6 yıl da garsonluk yaptıktan sonra beni mutfağa aldı. Ondan yemek yapmasını öğrendim. 2011 yılında da kendi lokantamı açtım. İlk açtığımda lokantamda sadece iki masa vardı. Hazırladığımız çorba, yemek ve tatlılar müşterilerimiz tarafından çok beğenildi. Böylelikle geride bıraktığımız 10 yılda, lokantamız büyüdükçe büyüdü. Şu anda yaklaşık 100 kişilik kapasiteye ulaştık. Lokantamıza gösterdikleri ilgiden dolayı müşterilerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

“MÜŞTERİLERİMİZ LEZZETLERİMİZDEN MEMNUN OLUYOR”

Menüsünde kaliteli malzemelerden yaptığı ayakpaça, kellepaça, işkembe, beyin ve mercimek çorbaları, güvenç, Arnavut ciğeri, kuru fasulye-pilav ve ızgara köfte yemekleri ile Kemalpaşa ve kabak tatlılarının bulunduğunu belirten Cesur, "Ben, yemekleri hazırlayıp, servis ediyorum. Eşim de kasada duruyor. Aile lokantamızda çalışan personellerimiz de deneyimli ve güler yüzlü. Lokantamıza gelen müşterilerimiz, sunduğumuz yemek lezzetlerinden memnun oluyor, gittikleri yerlerde de lokantamızı övüp yeni müşteriler gönderiyorlar. Bu durumu neredeyse her gün yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Pazar günü hariç haftanın altı günü 05.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verdiklerini kaydeden Cesur, tüm vatandaşları da eşsiz lezzetlerinden tatmaya davet ettiğini sözlerine ekledi.