Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın göreve seçilmesinden bir yıl sonra yapılan ihaleyle işletmesi Didim Belediyesine geçen Tavşanburnu Tabiat ve Orman Kampı, yaz döneminde kamp ve karavan tutkunları ile günübirlik tatilcilerin vazgeçilmez yeri oldu. 2015 yılında yapılan ihaleyle belediye tarafından işletilmeye başlanılan orman kampında belediye tarafından kamp içerisinde çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldı. İçerisinde bir restaurant ve marketin yer aldığı kampın tuvalet ve soyunma kabinleri yenilendi. Çadır ve Karavanlar için elektrik tesisatı döşenirken aydınlatma sistemleri yenilendi. Belediyeye ait 50 çadırın bulunduğu alanın dışında kendi çadırlarıyla ya da karavanlarıyla tatil yapmak isteyenlere de ayrıca alanlar belirlendi.

YILLARA GÖRE RAKAMLAR

2016 yılında tam olarak hizmet vermeye başlayan orman kampının ilk yılında 2662 kişi çadır, 833 kişi karavanla tatil yaptı. Günübirlik araçlarıyla gelen toplam 41.957 kişi orman kampından yararlandı. 2017 yılında çadır hizmetinden 13.227 kişi yararlanırken 427 tatilci de karavanlarıyla tatil yaptı. 2017 yılında günübirlik ile araçlarıyla gelenlerin toplam sayısı 32.003 oldu. 2018 yılında ise 17.179 kişi çadır hizmetinden yararlanırken, 463 kişi karavanla tatilin tadını çıkardı. Günübirlik ve araçlarıyla gelen toplam 39.080 tatilci hizmetlerden yararlandı. 2019 yılında 16.581 tatilci çadır, 479 kişi karavanla tatilini geçirirken, günübirlik araçlarıyla gelen 38.278 tatilci orman kampının hizmetlerinden yararlandı.

ÇEŞİTLİ İLLERDEN TATİLCİLERİN GÖZDESİ

Pandemi sebebiyle 2020 yılında 9064 tatilci çadır kurdu. 370 kişi ise karavanla ilçeye gelerek kampı kullanırken, günübirlik ve araçlarıyla gelenlerin toplam sayısı 26.895 oldu. 2021 yılında Eylül ayı sonu itibariyle 10.423 tatilci çadır hizmeti alırken 800 kişi karavanla tatilini yaptı. Yaz döneminde gerçekleşen büyük yangınlar sebebiyle mangal ve ateş yakılmasının yasaklanmasına rağmen günübirlik ile araçlarıyla gelenlerin toplam sayısı 27.369 kişi oldu. Didimlilerin yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli ve yurt dışından birçok tatilcinin karavan ya da çadırlarda kalarak günlerini geçirdiği Tavşanburnu Orman Kampı ayrıca festival, dernek etkinlikleri, açık hava konserleri ve belediyenin birçok etkinliğine de yaz dönemlerinde ev sahipliği yapıyor.

“KAMP İÇİN GERİ DÖNÜŞLER OLUMLU”

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, 2015 yılında ihaleyle aldıkları ve 2016 yılından bu yana işlettikleri Tavşanburnu Orman Kampı’nı Didim’e yakışır hale getirdiklerini ifade ederek, “Burası doğal bir alan ve bu anlamda biz de alınan izinler doğrultusunda ilçemize ve bölgemize yakışır bir yer haline getirdik. Belediye olarak personelimiz ve araçlarımızla her zaman tatilcilerin yanında olduk. Son yıllarda özellikle kamp ve çadır turizmi açısından giderek ilgi gören bir yer haline geldi. Bu durumdan memnunuz. Bu bölgeyle ilgili yeni çalışmalarımız var ve projelerimiz hazırlanıyor. Ülke turizmine ve Didim turizmine örnek bir yer yapma gayretindeyiz. İlçemizin bu eşsiz bölgesini tanıtma noktasında birçok etkinliğe de ev sahipliği yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Halkımızda buradan verilen hizmetten çok memnun, bu anlamda birçok olumlu geri dönüş alıyoruz. Bu noktada orman kampında en iyi şekilde hizmet vermeye gayret ediyoruz.” dedi.