İncirliova ilçesinde polis memuru Ömer Sarıboğa (33) ile ev hanımı Habibe Sarıboğa'nın (32) biri kız diğerleri ikiz olan üç çocuğundan Alparslan’ın, 2 aylıkken hareketleri yavaşladı. Bir süre sonra tamamen hareketsiz kalan Alparslan'ı ailesi, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Enfeksiyon kaptığı için yoğun bakımda tedavi gören küçük çocuk tedavisi tamamlandıktan sonra da normale dönemedi.

UMUTLARINI KORUDULAR

Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tahlillerinin ardından Alparslan'a SMA Tip 1 Hastalığı teşhisi kondu. Tedavisine 3 aylıkken başlanan Alparslan, devlet tarafından karşılanan 7 doz ilacını aldı. SMA hastası diğer çocuklar gibi tedavi için tek umudu yurt dışında uygulanan "zolgensma' adlı ilaç olan Alparslan'ın bu ilacı alabilmesi için 22 milyon 575 bin lira gerekiyor.

"KARDEŞİMİ BANA BAĞIŞLAR MISINIZ?"

Oğullarının tedavi masrafını karşılayacak imkanı olmayan aile, Aydın Valiliği'nin onayı ile yardım kampanyası başlattı. Alparslan'ın ikizi Metehan ile yan yana fotoğraflarına yer verilerek sosyal medyadan kampanyaya destek için yapılan çağrılardaki, "İkizim Alparslan'a ihtiyacım var, kardeşimi bana bağışlar mısınız?" ifadesi görenlerin içini parçaladı.

BİR YILI KALDI

Oğlunun tedaviye cevap verebilmesi için 1 yılının kaldığını belirten anne Habibe Sarıboğa, "Amerika'da ilaç tedavisi olabilmesi için 2 yaşın altında olması gerekiyordu. Ancak Dubai ve Almanya'da oğlum için halen bir umut var. Oğlumun tedavi öncesinde 13,5 kiloyu geçmemesi gerekiyor. Şuan oğlum 8.5 kilo ağırlığında. Bir yıl içerisinde paranın toplanıp ilaç tedavisine başlanması gerekiyor. Hayırsever vatandaşların desteğini bekliyoruz" dedi.