AK Parti Aydın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanvekili Metin Yavuz, Osman Kavala’ya destek verenlere sert tepki gösterdi. Kavala’ya Amerika ve Avrupa ülkelerinin neden sahip çıktığını anlatan AK Partili Yavuz, şu ifadeleri kullandı: “On tane Büyükelçi Osman Kavala’nın serbest bırakılması için Türkiye’ye çağrıda bulundu. Hiçbir büyükelçi kendi ülkesinden talimat almadan böyle bir açıklama asla yapamaz. Peki, ABD ve Avrupa ülkeleri neden Osman Kavala’ya sahip çıkıyor? Osman Kavala, kendine liberal diyen sözde aydınların adeta patronu.”

“KAVALA, SOROS’A TÜRKİYE’DEKİ EN YAKIN İSİM”

Milletvekili Yavuz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Kızıl milyarder lakabını hak etmesine neden kuşkusuz, kurucu ortağı olduğu, sol literatürün önemli kaynağı konumundaki iletişim yayınları. Ama aynı Kavala, George Soros'un kurucusu olduğu, "Açık Toplum Enstitüsü" yani "Liberal İşgal Gücü"nün de Danışma Kurulu'nda. Yine aynı Osman Kavala Anadolu'daki "Etnik" kültürlerle ilgili çalışmalar yapan, Anadolu Kültür A.Ş.'nin de kurucusu ve yönetim kurulu başkanı. Londra şeytanı olarak bilinen dünyanın en büyük finans spekülatörlerinden George Soros'a Türkiye’deki en yakın isim. Hatırlayın, perde arkasında FETÖ’nün, içinde ise PKK’lıların olduğu gezi provokasyonunda finansör olarak, FETÖ elebaşının Türkiye’ye gönderdiği kişilerle bağlantı kuran kişi olarak karşımıza çıkmıştı.”

“ASLA BAŞARAMAYACAKLAR”

AK Partili Yavuz, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Aynı Kavala, soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde gezi olaylarında kullanılan paranın başkanı olduğu açık toplum vakfı, AB fonları üzerinden geldiğini itiraf etti. 2017 yılında Büyükada’da yakalanan ajanlardan 6’sı yine bu ‘Açık toplum vakfının üyesi olduğu ortaya çıktı. PKK’nın, Yasin Börü gibi 50’nin üzerinde masum sivili katlettiği Kobani bahanesiyle başlatılan 6-8 Ekim kalkışmasına bakın yine bu Osman Kavala denilen kişinin parmağı var. PKK’ya yakınlığı ile bilinen ve kapatılan ‘İMC TV’de yayınlanan bir programa katılan Osman Kavala’nın, “Silahlı militanların, Türkiye’den ayrılmalarının anlamı kalmıyor. Bizim bütün amacımız bu insanların Türkiye’de mücadelelerine devam etmeleri” şeklinde yaptığı açıklamalar kendisinin ne kadar karanlık ilişkiler ağı içerisinde olduğunun bir delili niteliğinde. Meral Akşener’in kuzenim dediği bu kişinin serbest kalması için bakın şimdi kendilerine Kemalist ve Atatürkçü diyenler de seslerini yükseltmeye başladı. Amaçları belli, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti iktidarına yönelik saldırıların zeminini hazırlamak. Ama ne yaparlarsa yapsınlar asla başaramayacaklar. Bizler, ümmetin hayır duasını alan Sayın Cumhurbaşkanımızı asla yalnız bırakmadık, yalnız bırakmayacağız.”