Misli.com Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Kuzeyboru’yu yenerek ilk galibiyetini aldı. Maçın başından sonuna kadar rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyan Aydın BŞB, mücadelesiyle taraftarlarından alkış aldı. Dört maçlık mağlubiyet serisine Kuzeyboru galibiyetiyle son veren Aydın Büyükşehir Belediyespor’da Antrenör Alper Hamurcu karşılaşmayı değerlendirdi.

“KAZANILMASI GEREKEN BİR MAÇTI”


Kuzeyboru maçının çok önemli olduğunu kaydeden Hamurcu, “Özellikle pasör çaprazımızın yaşadığı sakatlık sonrası oluşan süreç çok zordu. Son maçlarda iyi oynamamıza rağmen en büyük yaşadığımız problemlerden bir tanesi maçı kazanamamaktı. Bu durumda ister istemez takım üzerinde oyunların bireysel olarak ciddi bir özgüvensizlik yaratmıştı. Bu maç bu anlamda kazanılması gereken ve kazanılması takdirde bu özgüveni tahsis edilmesi konusunda çok önemli maçlardan bir tanesiydi. Rakibimiz, sezona iyi başlamadı ve ciddi problem yaşayan takımlardan biriydi. Onlar içinde çok önemli bir maçtı. İki takım içinde gerçekten çok zorlu olabilecek, kaybedenin daha çok problemlerle yüzleşebileceği bir müsabakaydı.” diye konuştu.

“ÖZGÜVENİMİZİ TEKRAR TAHSİS ETTİK”


Oyuncularının maçın öneminin bilincinde olduğunu ifade eden Hamurcu, “Oyuncularım, inanılmaz bir performans gösterdiler. Mücadelelerinden dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum. Böyle bir süreçte daha fazla sorumluluk alması gerekenler, daha çok sorumluluk almaya başladılar. Smaçör pozisyonda oynayan Greta’nın son maçların hepsinde pasör çaprazı oynaması ve bunun akabinde takıma ciddi anlamda katkı veriyor olması, bizi çok sevindirdi. Önemli olan tek şey burada galip gelemiyor olmamızdı. İyi oynayarak galip geliyor olmamız, gerçek anlamda hem çok sevindirdi hem de özgüveni tekrar tahsis etme konusunda çok yardımcı oldu.” şeklinde konuştu. Artık bu maçı geride bırakacaklarını dile getiren Hamurcu, “Bundan sonra kaybettiğimiz maçları telafi edebilmek için ekstra galibiyetler kazanmamız gerekiyor. Zorlu bir süreç var. Yeşilyurt maçı sonrasında Avrupa Kupası’nda iki gün boyunca arka arkaya oynayacağımız maç var. Sonrasında Eczacıbaşı ve Fenerbahçe maçlarıyla devam ediyor. Hem takımımı hem de Kuzeyboru’yu mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum.” dedi.