Türkiye’de son dönemde kadınlara yönelik artan şiddete CHP Kadın Kolları, duyarsız kalmadı. CHP Kadın Kolları Genel Merkezi’nce şiddet mağduru kadınlar için ‘Yaşam Hak’ projesine Kuşadası Belediyesi’nden destek geldi. Şiddet mağduru kadınları barınma ihtiyacını gidermek ve psikolojik ve hukuki destek vermek amacıyla ‘Yalnız Değilsin Biz Varız’ sloganıyla hazırlanan “Yaşam Hak” projesine Kuşadası’nda hayata geçti. Bu çerçevede Kuşadası’nın turistik çarşısındaki Sevgi Sokak’ta kurulan ve kadınların el işi ürünlerini sergiledikleri stantlara “Yaşam Hak” adı verildi.

“İYİ Kİ BİZİM BELEDİYE BAŞKANIMIZSINIZ”

Programa CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Kuşadası Kadın Kolları İlçe Başkanı Ayşegül Taşdelen Dağlı, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in eşi Duygu Günel ve CHP’li İl Kadın Kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Genel Başkan Nazlıaka, stantları gezerek kadınlarla sohbet etti. Belediye Başkanı Günel’e desteklerinden dolayı teşekkür eden CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Özdemir, “En büyük teşekkürü Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel’e vermek istiyorum. Bizim için çok değerlisiniz, kadınlar için çok önemlisiniz. İyi ki bizim belediye başkanımızsınız. Emeğinize ve kocaman yüreğinize sağlık.” dedi.

“KUŞADASI BELEDİYESİ, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR”

Kuşadası’nın kadın dostu bir kent olduğunu kaydeden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, “ Kuşadası Belediyesi bu tarz projelere destek vererek tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Bu stantların açılmasında emeğe geçen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e çok teşekkür ederim. Bizler Türkiye’de kadına ve çocuğa yönelik şiddet ile istismarın önüne geçmek konusunda son derece kararlıyız. Projemizin bu sokakta hayat bulması bizleri çok mutlu etti.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Nazlıaka ve CHP’li kadınlar, “Yaşam Hak” yazılı etiketleri stantlara yapıştırdı.