Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Aydın Otomobil Sporları Kulübü (AYOSK) ve Koçarlı Belediyesi iş birliğiyle Koçarlı Tırmanma Rallisi düzenlendi. Atatürk Kupası'nın son ayağı olan tırmanma rallisinin açılış töreni, Koçarlı Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. İlgi gören törene Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Milletvekilleri Rıza Posacı, Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın, Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Kaplan, salgın nedeniyle bir yıl aradan sonra tırmanma rallisinin yapıldığını söyledi.

“TANITIMA KATKI SUNACAK”

Rallinin Koçarlı'nın tanıtımına ve gelişmesine katkı sunacağını belirten Kaplan, "Atatürk Kupası Tırmanma Rallisi, unutulmaya yüz tutmuş demokrasi şehidi Adnan Menderes'in ilçesi Koçarlı’nın hatırlanmasına ve ona hak ettiği değerin verilmesine yardımcı olacaktır" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’na, AYOSK ve otomobil yarışçılarından Milletvekili Erim'e ralli için teşekkür eden Başkan Kaplan, rallinin kazasız, belasız tamamlanmasını diledi.

NAZİLLİ VE YENİPAZAR’A PİST

Milletvekili Erim de, tırmanma rallisini Koçarlı'da geleneksel olarak düzenlemeye devam edeceklerini dile getirdi. Motorsporlarının gelişmesi için elinden geleni yaptığını anlatan Erim, Nazilli’nin go-kart, Yenipazar’ın da motokros ve otokors pistine kavuşacağını söyledi.

“ÖNEMLİ İLÇELERİMİZDEN BİRİSİ”

Son olarak konuşan Vali Aksoy, Koçarlı’nın önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, “Koçarlı, Aydın’ın önemli ilçelerinden birisi. Merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in ilçesi olarak da ön plana çıkmıştır. İlçemizde kamu yatırımlarımız da büyük bir hızla devam ediyor. Koçarlı ilçemizi daha iyi bir noktaya taşımak için büyük bir gayret içerisinde çalışıyoruz” dedi.
Halk oyunları ve paramotor gösterilerinin sunulmasının ardından, çeşitli motosiklet ve araba grupları geçiş yaptı. Renkli görüntülere sahne olan tören, protokol üyelerinin yarışçılar için seremonik start vermesi ile sona erdi.