Her yıl dört gözle beklenen Black Friday kampanyalarında yılın en iyi indirimlerini yakalayacağınızı düşünüyor olabilirsiniz, ancak bu durumun tüm ürün kategorileri için geçerli olmadığını biliyor muydunuz? Black Friday boyunca gerçekten indirimli ürünleri yakalamak istiyorsanız, “indirimdeymiş gibi” görünen ama aslında hiç de hesaplı olmayan ürün kategorilerinden uzak durmanız yeterli. Black Friday indirimlerinde uzak durmanız gereken ürün kategorilerini öğrenin ve gerçek indirimleri yakalayın! Black Friday İndirimleri Gerçekten Hesaplı Mı?Son yıllarda tüm mağazalarda ve online alışveriş platformlarında bir Kara Cuma çılgınlığı yaşanıyor. Dev indirimler ilk bakışta çok cazip görünse de Black Friday alışverişinizi yaparken gerçekten çok dikkatli olmalı ve alışverişinizi iyi planlamalısınız. Neden mi? Black Friday kampanyaları başlamadan birkaç gün önce mağazaların etiket fiyatlarını arttırdıklarını ve Black Friday zamanı geldiğinde “indirim algısı” yarattıklarını duymuş olabilirsiniz. Ancak Black Friday’deki dev indirim algısı bununla bitmiyor. Özellikle bazı ürün kategorilerinde alışveriş yapmak için Black Friday indirimlerini beklemek her zaman en mantıklı seçenek olmayabilir. Her ürün kategorisinin yüksek talepte olduğu dönemler ve sezon sonu dönemleri farklı. Dolayısıyla Black Friday’in istisnasız tüm ürün kategorilerinde indirim sunmasını beklemek pek de gerçekçi bir bakış açısı değil. Bazı ürün kategorilerinde Black Friday kampanyaları yerine yılın başka zamanlarında gerçekleşen indirimleri ve kampanyaları beklemek veya mağaza özelindeki sezon sonu kampanyalarından yararlanmak daha hesaplı olabilir. Black Friday’de Uzak Durmanız Gereken Ürün KategorileriBlack Friday’in büyüsüne kapılmadan gerçekten indirimde olan ürünleri yakalamak ve indirim algısından uzak durmak istiyorsanız, işe Black Friday boyunca uzak durmanız gereken ürün kategorilerini keşfederek başlayabilirsiniz:

1)    Giyim ve Ayakkabı

Black Friday kampanyalarında en çok öne çıkan ürün kategorilerinden biri olsa da Black Friday alışverişi yaparken giyim ve ayakkabı kategorisinden uzak durmalı, en azından daha temkinli olmalısınız. Giyim ve ayakkabı sektöründe en büyük indirimlerin sezon sonu indirimleri olduğunu biliyoruz. Ancak, Black Friday tam olarak bu sezon sonu dönemlerine denk gelmiyor. Dolayısıyla, Black Friday’de bazı giyim ve ayakkabı ürünleri indirime girse de sezon sonunu bekleyerek daha yüksek oranlarda indirimlerden yararlanabilirsiniz. Örneğin, Black Friday döneminde, yani sonbaharın ortasında, kışlık kıyafetlerin müthiş indirimlerle satılacağını düşünmek pek de gerçekçi değil. Kış sezonuna birkaç ay kala, yani kışlık giyim ürünlerine talebin en yüksek olduğu dönemde mağazalar neden dev indirimler uygulasın ki? Giyim ve ayakkabı alışverişi için Black Friday’i beklemek yerine sezon sonu indirimlerine bekleyerek ya da Once Coupon A Time’ gibi platformlardan edinebileceğiniz indirim kodu fırsatlarından faydalanarak daha yüksek oranlarda indirimlerden yararlanabileceğini unutmayın.

2)    Aşırı Ucuz Elektronik Ürünler

Black Friday kampanyalarında her online alışveriş platformunun ön plana çıkardığı aşırı ucuz elektronik ürünler mutlaka olur. Bilinen ve güvenilir markaların ürünleri olmayan bu tür kulaklık, bilgisayar ve cep telefon aksesuarı vb. ürünler aşırı ucuz oldukları için dikkat çekse de uzun vadede daha fazla para harcamanıza sebep olabilir, dolayısıyla uzak durmakta fayda var. Black Friday boyunca müşterinin dikkatini çekmek ve indirimleri kaçırma korkusu yaratmak için yem olarak kullanılan bu tür aşırı ucuz elektronik ürünlerden kesinlikle uzak durun. Bunun yerine ihtiyaçlarınızı gözden geçirerek ve indirimleri takip ederek uygun fiyatlara alabileceğiniz güvenilir markaların elektronik ürünlerini tercih edin.

3)    Beyaz Eşyalar

Black Friday indirimleriyle gaza gelip, bir süre fiyat gözlemlemeden beyaz eşya alışverişi yapmak pek de mantıklı bir seçenek değil. Beyaz eşya alışverişi gerçekten maliyetli olduğu için indirim yakalama ihtiyacı elbette çok normal. Ancak Black Friday indirimlerine ilk bakışta aldanıp fiyat araştırması adımını atlamamalısınız. Bir süredir takip ettiğiniz beyaz eşya ürünlerinin gerçekten indirime girdiğini fark ederseniz elbette satın alabilirsiniz, ancak Black Friday’den hemen önce etiket fiyatlarıyla oynanabildiğini de unutmayın. Black Friday indirimlerinden yararlanarak evinizdeki eşyaları yenilemek istiyorsanız beyaz eşya gibi büyük ve maliyetli ürünler yerine küçük ev aletlerine ve akıllı ev çözümlerine odaklanabilirsiniz. Bu tür ürün kategorilerindeki indirimler genellikle daha gerçekçidir, böylece hesaplı alışveriş yapabilirsiniz.