İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Aydın Şubesi, üyelerini kuruluş yıl dönümü etkinliğinde buluşturdu. Efeler ilçesinde düzenlenen gecede, İMO’nun 67’nci, Aydın Şubesi’nin ise 27’nci kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. İMO Aydın Şubesi Başkanı Özlenen Alcı ve yönetim kurulu üyeleri, davetlileri karşılayarak yakından ilgilendi. Programa DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, AK Parti Aydın eski Milletvekili Sadık Atay, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Soner Yelkovan, DEVA Partisi Aydın İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker ve çok sayıda davetli katıldı.

“BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Programda üyelere seslenen İMO Aydın Şubesi Başkanı Özlenen Alcı, kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını ifade ederek, “Odamız, 19 Aralık 1954 tarihinde kuruluşu ilan edildi. Bu yıl odamızın 67’ncisi, Aydın Şubesi’nin ise 27’ncisi yıl dönümünü kutluyoruz. Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de esir alan Covid-19 pandemisi nedeniyle bu yıl coşkumuzu, yürekleri birlikte atan tüm meslektaşlarımızın sıcaklığını yanı başımızda duyarak kutluyoruz. Kuruluş yıl dönümlerimize hakim olan duygu, bir yandan kuruluşumuzun coşkusunu taşırken diğer yandan odamızı geleceğe hazırlamanın verdiği heyecanı yansıtmaktadır. Bizler için bugünlerde en değerli anlam taşıyan ise meslekte 25, 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran üyelerimize odamız tarafından hazırlanan plaketlerin sunulmasıdır ki bu plaketler toprağa kök salmamızı sağlayanlara küçük bir teşekkürdür. Mesleğimizin duayenlerine teşekkür etmek boynumuzun borcudur.” dedi.

“NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR”

Başkan Alcı, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Hakkını teslim etmek gerekir ki Türkiye gibi bir ülkede mesleki etik ilkelere bağlı, mesleğin ve meslektaşların sorunlarının çözümünü asli amaç kabul eden, kamusal ve toplumsal yarar ilkesinden asla taviz vermeyen bir meslek örgütünün 67 yıl boyunca ayakta kalması, yoluna gelişerek devam etmesi, meslek alanının referans kurumu haline gelmesi başlı başına bir başarıdır. Bu başarının, tarihimizin ortak kazanımı olduğunu vurgulamak gerekir. 1954 yılından bu yana yönetimlerde yer almış, kurul ve komisyonlarda emeğini katmış, eylem ve etkinliklerine katılmış, mesleki bilgi ve birikimini paylaşmış on binlerce üyemizle ne kadar gurur duysak azdır. Yaratılan bu değeri korumak ve geleceğe taşımak halihazırda yönetici ve üyelerimizin tarihsel sorumluluğu ve aynı zamanda emeği geçen herkese teşekkür borcudur.”

“YIL DÖNÜMÜMÜZ KUTLU OLSUN”

İMO’nun toplumsal hayatın başka türlü kurgulanması gerektiğine inandığını kaydeden Başkan Alcı, “Güvenli yapılaşma ve sağlıklı kentleşmenin sağlanması, doğanın korunması, kentsel değerlerin kentlilerin ortak kullanıma sunulması, yaşanabilir kentler kurulması, ulaşımının sürdürülebilir ve nitelikli kılınması, yapı denetiminin yapı üretim sürecinin asli unsuru olarak kabul edilmesi, yapıların ve kentlerin deprem tehlikesine göre düzenlenmesi, kamu yatırımlarının kamusal değer olarak kalması, mesleki niteliğinin yükseltilmesi, mesleki uygulamaların bilimsel esaslara ve teknolojik gelişmelere uyumlu hale getirilmesi doğrultusundaki çabalar, İMO’nun 1954’ten bu yana savunageldiği ilkesel yaklaşımın temel referanslarıdır. İMO’nun mesleki-politik hattının belirleyicileri insan sevgisi, toplumsal refah, eşitlik ve adalet, nitelikli ve güvenli bir yaşam, nitelikli mühendislik hizmetinin üretilmesidir. Odamız, bu hassasiyetlerden taviz vermeden 67’nci yaş gününe ulaşmıştır. Tarihimizin yaratıcılarına ve bugünkü taşıyıcılarına teşekkür ediyoruz. 67’nci kuruluş yıl dönümümüz meslektaşlarımızla kutlu olsun.” diye konuştu. Başkan Alcı’nın konuşmasının ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, kürsüye gelerek inşaat mühendislerin kuruluş yıl dönümünü kutladı. Konuşmaların ardından meslekte 25, 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran üyelere plaket verildi. Başkan Alcı, üyelerle birlikte pasta kesti. Birlik ve beraberliğe sahne olan gecede inşaat mühendisleri, canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.