DEVA Partisi Aydın İl Başkanlığı, Efeler ilçesi, Güzelhisar Mahallesi, 37 Sokak üzerinde yer alan parti binasının açılışı için tören düzenledi. Törene DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve eşi Ülkü Zeynep Babacan, DEVA Partisi İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker, İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Demirci ve partililer katıldı. DEVA Partisi Lideri Babacan, törene katılmadan önce Adnan Menderes Bulvarı’nda esnaf ziyareti yaptı.

“AYDIN’IN DEVA’SI HAZIR”

Halk oyunları gösterisinin sunulmasının ardından, törende konuşan İl Başkanı Erürker, DEVA Partisi Aydın İl Başkanlığı'nın kısa sürede Aydın siyasetinin kalbinin attığı yer olacağını belirterek, "Aydın'ın DEVA'sı hazır. Biz de hazırız. Hizmet binamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Babacan da, ülkenin zor zamanlardan geçtiğini söyledi. Ülkenin iyi bir yönetimi, demokrasiyi, adaleti ve zenginliği hak ettiğini belirten Babacan, tek bir vatandaşın dahi adaletsizliği, yoksulluğu ve yoksunluğu hak etmediğine inandıkları için çalıştıklarını dile getirdi. Babacan, tüm vatandaşların yanında olduklarını ifade etti.

“KOCA ÜLKE BU KÖTÜ YÖNETİMİN ELİNDE ADETA CAN ÇEKİŞİYOR”

İktidar ortaklarının Türkiye'yi son derece karanlık bir tünelin içine soktuklarını iddia eden Babacan, şunları kaydetti: "Bu tünelde hukuksuzluk, adaletsizlik, yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı var. Koca ülke bu kötü yönetimin elinde adeta can çekişiyor. Ülkemiz inanın varlık içinde yokluk yaşıyor. Asgari ücret açlık sınırının bile altındayken, 10-15 yerden maaş alanların keyfine diyecek yok."

"CUMHURBAŞKANI ADETA BAMBAŞKA BİR DÜNYADA YAŞIYOR"

Halkın her türlü zorluk ile boğuştuğunu belirten Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise oralı olmadığını ve adeta başka bir dünyada yaşadığını dile getirdi. DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, "Diyor ki ‘Memur da, işçi de halinden memnun.’ Geçen bu ifadeleri kullandı, biz de hayretle izledik. Yoksulluktan bahsedene ne diyor ‘abartıyorsunuz.’ Hayat pahalılığından bahsedene de ‘Enflasyon yüzde 20'nin altında’ diyor. Artık bu ülkenin cumhurbaşkanı adeta bambaşka bir dünyada yaşıyor" ifadelerini kullandı.

"TÜM TÜRKİYE ‘YETER ARTIK’ DİYOR"

Son bir yılda 60'tan fazla kente gittiğini, 100'e yakın ilçe gezdiğini, çok sayıda vatandaşla sohbet ettiğini anlatan Babacan, "Herkes ‘artık yeter’ diyor, ‘Kurtarın’ diyor. Hangi ile gidersek gidelim, duyduğumuz ortak ifadeler bunlar. Tüm Türkiye ‘yeter artık’ diyor" şeklinde konuştu. Hitap ettiği kabalığa, "Önümüzdeki ilk seçimde bu iktidarın ortaklarını müsait bir yerde indirecek miyiz?" diye soran Babacan, "evet" yanıtını aldı. Babacan, ülkeyi hep birlikte demokrasi ve atılım ile buluşturacaklarını söyledi. Ülkenin adeta açık hava cezaevine çevrildiğini iddia eden Babacan, milletin ağzını açmaktan korktuğunu savundu. Merkez Bankası faizlerinin yüzde 6-7 olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yüksek faiz vatana ihanettir. Yüksek faiz vatanı satmaktır" dediğini kaydeden Babacan, hazinenin yüzde 20,5 faizle 10 yıl vadeli olarak borçlanmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tanımlamasını istedi.

“İKTİDARIMIZDA BOLLUK AKACAK”

"Kurumları sıfırlamaları, hukuka bağlı kalmamaları, ekonomide rasyonaliteden, akıldan ve bilimden uzaklaşmaları sonucunda maalesef ülkeyi bu hale getirdiler. Büyük bedel ödüyoruz. Gerçekten bu ülkeye yazık. Sadece kötü yönetim yüzünden bunu yaşıyoruz. Tek kişilik yönetimin ceremesini vatandaşlarımız çekiyor" diyen Babacan, DEVA Partisi iktidarında bolluk ve refahın akacağını, adaletten şaşmayacaklarını, kimseyi aç ve açıkta bırakmayacaklarını sözlerine ekledi. Konuşmasını tamamlayan Babacan, protokol üyeleri ile birlikte kurdele keserek, parti binasının açılışını yaptı.