Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde, belediyeye ait dükkandan çıkarılarak mağdur edildiğini iddia eden Yeşim Başalan, sosyal medyada bir görüntü yayınladı. Bu görüntüler üzerine CHP Bozdoğan ilçe Başkanlığı bir basın açıklaması yaptı.

“BELEDİYEYE SAHİP OLDUNUZ AMA VİCDANA SAHİP OLAMADINIZ”

“Ne acı değil mi ablamız aslında koca bir memleketin duygularını bir cümleyle özetlemiş” diyerek açıklama yapan CHP Bozdoğan İlçe Başkanı Hasan Karayer, “Belediyeye sahip oldunuz, koltuğa sahip oldunuz ama vicdana sahip olamadınız. Sözler bana ait değil. Ekmeği için çırpınan bir ablamızın, bir vatandaşın, bir esnafın sözleri. Ne acı değil mi ablamız aslında koca bir memleketin duygularını bir cümleyle özetlemiş. Konuyu merak edenler ve bilmeyenler için önce açıklayalım sonra vatandaşın haklı feryadını tekrar izleyelim. Bozdoğan’da eski sinemanın altında çeşitli esnafların olduğu dükkanlar vardı. Büyükşehir belediyemiz eski yapıyı yıkıp modern, işlevsel ilçeye yakışır bir tesis olarak kazandırılacaktı. Orada bulunan esnaflar tahliye edilmeden önce geçici olarak konteyner dükkanlar yapıldı ve kiralandı. Tek kuruş da para talep etmeden, almadan esnaflar yerleştirildi. Belediye Başkanımız Tümer Apaydın tarafından işleri bozulmasın, evlerine ekmek götürebilsinler diye yapılan bir hizmetti” ifadelerini kullandı.

“BUNUN ADI SİYASET DEĞİL”

Karayer, şunları kaydetti: “Daha sonra belediye değişince malum yeni yönetim sırf CHP’li belediye yapmış diye esnafları kapı dışarı etmeye başladı. İşte bu ablamız orada evine rızık götüren esnaflardan bir tanesi. Kocası ameliyat olmuş iş göremez durumda, bir kaç aydır da kendisi iş başa düştü deyip dükkanın başına geçmiş. Geri kalanını zaten videodan izlemişsinizdir. İşte bütün mücadelemiz, çabamız, davamız, kavgamız velhasıl adını ne koyarsanız koyun tüm amacımız, ekmeğe, alın terine siyaset karıştıran, gözünü insanların ekmeğiyle oynayacak kadar kin bürümüş, siyasetin illüzyonuna kapılmış, vicdanını merhametini yitirmiş bu gibi kimselerin karşısında durmak oldu. Bunun adı siyaset değil bizler siyasi olduğumuz kadar öncelikle insanız ve ne o vatandaşa reva görülen durum siyasettir ne de bizim bu vicdansızlığa gösterdiğimiz tepki. konu artık siyaseti aşmış insanlık onuruna temas etmiştir. Kadına, esnafa, vatandaşa biçilen değer, verilen önemin ne denli küçük olduğu etme kemiğe bürünmüştür. Bizler her şeyden önce bir vatandaş, bir insan olarak bu düzene son verecek, düzenin çarkını kendi menfaatlerine çevirenlerin çarkına çomak sokacağız. Hiç kimse merak etmesin kazanan millet, kazanan memleket, kazanan insanlık olacaktır. Saygılarımla.”