Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde esnaflık yapan Yeşim Başalan’ın, Bozdoğan Belediyesinin kendisini iş yerinden çıkarmasından dolayı mağdur olduğunu söyleyerek isyan etmesi üzerine, Bozdoğan Belediyesi basın açıklaması yayımladı. Ses Gazetesi’nde yer alan habere belediyeden yanıt gecikmedi.

"TAAHHÜTNAME İMZALANDI"


Basın açıklamasında sosyal medyada Bozdoğan Belediyesi’ni karalamaya yönelik video paylaşımı olduğu ve açıklamanın zorunlu olarak yapıldığı vurgulanarak, “Mülkiyeti Bozdoğan Belediye Başkanlığına ait Çarşı Mahallesi 67 Ada 1 Parsel nolu Bahçeli Kargir Sinema ve Müştemilatı niteliğindeki taşınmaz Bozdoğan Belediye Meclisinin 07 Ocak 2016 tarih ve 8 sayılı kararı gereği 5018 Sayılı Kamu Maliye Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 45. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince 5 yıl içerisinde çok amaçlı salon, sosyal kültürel vb. tesisler yapılması amacıyla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına şartlı olarak devredilmiştir. Parsel içesinde bulunan eski sinema ve müştemilatı riskli yapı olması sebebi ile 2019 yılında yıkım kararı alınmıştır. Bu sebeple dükkanlardaki kiracılara dükkanları tahliye etmeleri için tebligat yapılmıştır. Ancak bazı kiracıların dükkan bulamaması sebebi ile geçici olarak eski sinema karşındaki meydana 3 adet konteyner konulmuştur. Konteynerler 18 Mart 2019 tarihinde yapılan ihale ile 1 yıllığına kiraya verilmiştir. Kiracılar sözleşme süresi bitiminde taşınmazları boşaltacaklarına dair tahliye taahhütnamesi imzalamışlardır" ifadeleri kullanıldı.

"SİYASİ BASKI AMAÇLI TAHLİYE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"


Belediye açıklamasının devamında, şunlar kaydedildi: "Konteynerlerin tekrardan ihaleye çıkarılmayacağı ve tahliye edilmesi gerektiğine dair 04 Şubat 2020 tarihli tebligat kiracılara 05 Şubat 2020 tarihinde posta yoluyla bildirilmiştir. Kiracılardan bir tanesi süresinde taşınmazı tahliye etmiş diğer iki kiracı tahliye etmemiştir. Diğer iki kiracı sözlü olarak sezon sonuna kadar ek süre talep etmiş Belediye Başkanı tarafından ek süre talepleri uygun görülmüştür. Ancak ek süre verildikten sonra da kiracılar konteynerleri tahliye etmemişler, süre bitiminde ikinci kez tekrardan ek süre istemişler ve tekrar üçüncü kez ek süre verilmiş olmasına rağmen bir kiracı konteyneri tahliye etmiş, diğer kiracı ısrarla tahliye etmemek için çaba harcamıştır. Kira süresinin bitiminden itibaren bugüne kadar yaklaşık 19 ay hiçbir şekilde kira bedeli ödememiştir. Bu kişilere yönelik siyasi baskı amaçlı bir tahliye söz konusu değildir. Belediyeye ait konteynerleri dükkan olarak kullanan kişi işgalci durumundadır. Kiracılardan bir tanesinin sosyal paylaşım sitesinde beyan ettiği gibi, ‘Eski belediye başkanı bu konteynerleri bizim için yaptırdı ondan bizi tahliye ediyorlar’ gibi bir konu kesinlikle söz konusu değildir."