Boşanma davaları, kişilerin maddi ve manevi varlıklarının sorgulandığı, yargılandığı davalar olup, bu davalar kapsamında süreç içerisinde muhakkak hukuki manada tavsiye almak ve süreci alanında uzman bir boşanma avukatıyla yürütmek gerekir.    Sürecin hassasiyeti sebebiyle tarafların kendilerine hukuki manada destek sağlamaları daha da ehemmiyet kazanmaktadır. Boşanma davalarının yapısı aile birliğini, altsoyu ve tarafların oldukça emek sarf ederek elde ettiği maddi kazanımlarını ilgilendirdiği için sürecin içerisinde birçok hukuk dalı girmektedir. 

Aktüer hesaplamaları, madeni kıymetlerin değerlendirilmesi, SİR raporları, uzman yorumları, mal rejimi hesaplamaları, boşanma davalarını hukuki manada kapsamlı bir statüye sokmaktadır. Bu sebeplerden ötürü, sürecin teknik kısımlarının bir boşanma avukatı yardımıyla aydınlatılması, çözümlenmesi gerekmektedir.   Avukatların Gayrimenkullerle İlgili Dava Süreçleri Üzerindeki Etkisi    Gayrimenkuller, yapıları itibariyle değerli varlıklar olup, gayrimenkul hukuku alanındaki davalar, yüksek değerli mülklerin yeni malikini belirleyecek nitelikte olup ehemmiyetli davalardır. Bu davaların süreci yönetebilecek kapasiteye sahip, gayrimenkul hukuku alanında uzman başarılı bir avukatla sürdürülmesi gerekmektedir. 



Herhangi bir hak kaybının sebep olacağı kayıp, gayrimenkul hukuku davalarında oldukça yüksek maliyetli zararlara sebebiyet verebilir. Bu maddi zararlar gündeme geldikten sonra, hukukumuzda düzenlenen derdestlik müessesesi sebebiyle aynı konuya ilişkin tarafları aynı olan başkaca bir dava açılamayacaktır ve bu durum çok daha hassas davranılması gerekliliğini gözler önüne sermektedir.    Avukatların Ticaret Hukukuyla İlgili Dava Süreçleri Üzerindeki Etkisi   Tacirler, ticaret hukukunun bel kemiğini oluşturan başlıca kişiler olup,  tacirlerin basiretli olması gerektiği TTK hükümlerinde detaylarıyla düzenlenmiştir. Basiretli  tacirlerin iş yaşamlarında yapmış oldukları eylemler bazen hatalı neticelere sebebiyet vermekte olup, sürecin geriye dönük çözümü ve yeniden yapılandırılması uzman bir hukukçunun yardımıyla mümkün olabilir. 

Ticaret yapısının karmaşık yapısı sebebiyle, ticaret hukuku da kendi içinde oldukça karmaşık ve teknik bir yapıya sahiptir. Bu kapsamda, ticari davaların, arabuluculuk süreçlerinin muhakkak profesyonel bir yardım alınarak uzman bir ticaret avukatıyla yürütülmesi gerekmektedir.    Avukatların İş Hukukuyla İlgili Dava Süreçleri Üzerindeki Etkisi   İş hukuku, teknik açıdan karmaşa barındırmak ile beraber, sürecin davanın ilk başında ayrıntılarıyla şekillendirilmesi gerekmektedir, iş mahkemeleri, iş hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıkları çözerken, basit usulü uygularlar. 

Basit usul demek, tek bir dava dilekçesi vermek ve sonrasında sürecin bu dilekçe üzerinden şekillenmesini sağlamaktır. İşçiler, ciddi manada emek sarf ederek çalışmalarını sürdürürler, zamanaşımı süreleri, alacak hesaplamalarının yapılması iş hukuku alanında teknik manada çalışan bir işçi avukatı tarafından yürütülmelidir. Aksi halde, işçilik alacakları yönünden ciddi manada eksik tahsilatlar gündeme gelebilir.    Bu maddi zararlar gündeme geldikten sonra, hukukumuzda düzenlenen derdestlik müessesesi sebebiyle aynı konuya ilişkin tarafları aynı olan başkaca bir işçilik alacağı davası açılamayacaktır ve bu durum çok daha hassas davranılması gerekliliğini gözler önüne sermektedir. Ayrıca iş hukukunda zamanaşımı süresinin 5 yılla sınırlı tutulması, sürecin iş hukuku alanında profesyonel bir avukat tarafından yürütülmesinin önemini ortaya koyar.
Daha fazla bilgi için; https://esmasenguler.av.tr