Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne rahatsızlığı nedeniyle başvuran iki çocuk annesi Burcu Kuşaksız’ın leğen kemiğinde tümöre rastlandı. Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ferit Tufan Özgezmez'in uyguladığı radyofrekans yöntemi sayesinde Kuşaksız'ın leğen kemiğinde görülen tümör temizlendi.

YARA VE DİKİŞ İZİ OLMADI


Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan hastaya özel bir teknik uyguladıklarını aktaran Özgezmez, "Tümörün olduğu yeri oldukça iyi tespit ederek, radyofrekans ablasyon yöntemi ile yakarak yok etmekteyiz. Bu uygulama hastayı ameliyattan kurtarmakla birlikte yara ve dikiş izi olmasının da önüne geçmektedir. Böylelikle hastalar normal hayatlarına çok daha hızlı bir şekilde dönmektedir. Klasik yöntemlerle tedavi etseydik iki bölgede kemik eksikliğine neden olacaktık. Kemikler çıkarılmadı ve iyileşme süreci daha hızlı oldu" ifadelerini kullandı.

EGE’DE TEKİZ


Başhekim Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş da, hastane olarak hastalara böyle bir hizmet vermekten dolayı gurur duyduklarını belirterek, şöyle konuştu: "Hastanemiz radyofrekans ablasyon yöntemi ile kemik tümör ameliyatlarını rutin uygulamaya sokan Ege Bölgesi’ndeki tek hastanedir. Bu durum oldukça gurur vericidir. Ortopedi, anestezi ve radyoloji hekimlerimizin birlikte koordineli şekilde çalışması sonucunda ortaya çıkan bir işlem olmuştur. Bu işin organize edilme sürecinde büyük çaba sarf eden Ferit hocamıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Hastanemizde Ferit hocamız gibi işini severek yapan hocalarımızın sayısı oldukça fazla, başarılarına başarı katan ve hastanemizde görev yapan tüm öğretim üyelerimiz ile gurur duyuyoruz. Onlar ellerinden gelen tüm çabayı sarf ederek bölgemiz için büyük hizmetlerde bulunmaktadırlar.”
Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getiren Burcu Kuşaksız ise ameliyatı gerçekleştiren doktoruna ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.