Nazilli doğumlu, Kuyucak Lisesinde tiyatro yeteneği öğretmenleri tarafından keşfedilen, sonrasında eğitimine İstanbul’da devam eden Cihat Parıltı, Nazilli’de tiyatro ve oyunculuk atölyesini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Büyükşehirlerdeki imkanı ilçeye taşımak isteyen Parıltı, “Tiyatro ve oyunculuk eğitimi ve yeteneği olan tüm hemşehrilerimize bu imkanı sunmaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.

‘TİYATRO SEVDAM LİSE YILLARINDA BAŞLADI’


Lise yıllarında tiyatro ekibine öğretmenlerin teşvikiyle başlayan Pırıltı, İstanbul’da birçok tiyatro ekibiyle sahnelerde yer aldığını söyledi. Parıltı, “Aslen Nazilliliyim, liseyi Kuyucak Anadolu Lisesinde okudum. Lisede bir öğretmenim bir tiyatro topluluğu kurmuştu. O kulüpte yer aldım sonrasında tiyatro merakımdan dolayı İstanbul’a geldim. İstanbul’da bir tiyatro ekibi arıyordum. Beyoğlu kumpanya isminde bir tiyatro ekibiyle tanıştım. Onlarla bir süre sokak tiyatrosu yaptım. Yine aynı ekiple sahne oyunu çıkardık. Bir süre oyunculuğa dair bir şey yapmadım. Oyunculuk eğitimi aldım. Birden fazla reklam filminde oynadım” dedi.

‘KÜÇÜK KENTLERDE BÜYÜK YETENEKLER VAR’


Anadolu’da yaşayan ve oyunculuk kabiliyeti olan çok fazla insan olduğunu ancak bazı ajansların insanları dolandırdığını söyleyen Parıltı, “Oyunculuk atölyesinin açıldığı yerler genelde büyük şehirler oluyor. Anadolu’da oyunculuk yapmak isteyen çok fazla insan var ancak ulaşamıyorlar. Nerede ne yapacaklarını bilmiyorlar. Oyunculuk yapmak isteyenler ne olduğu belli olmayan ajanslara giriyorlar. Bunları hep duyuyoruz. Açıkçası Nazilli’de oyunculuk yapmak isteyen çok fazla insan olduğunu düşündüm ve oyunculuk atölyesini açmaya karar verdim. Onun dışında Tiyatro’da oyunculuk yapmak isteyenler oluyor. Tiyatroya ve oyunculukta hevesi olan kabiliyeti olan herkese bu işi öğretmek istiyorum. Büyük kentlerde olmayan yetenekler olduğunu düşünüyorum. Çünkü büyük kentler insanı yaşama daha çok hapsettiği için oyun oynamak, eğlenmek bitmiş durumda. Bu yüzden küçük şehirlerde insanlar daha heyecanlı ve daha yatkın” şeklinde konuştu.

“13 KASIM’DA AÇILACAK”


13 Kasım’da Oyunculuk Atölyesi’nin açılışını yapacağını ifade eden Parıltı, ”Atölyemize, tiyatroyu seven, oyunculuk yapmak isteyen herkesi, tüm hemşehrilerimi bekliyorum. Ben Nazilli’de çok güzel işler çıkaracağımıza inanıyorum. Eğitim sürecinde İstanbul’dan dahil etmek istediğim arkadaşlarım var. Onlarla da atölyemizde zum üzerinden eğitimler verebilecekler” dedi.