Koçarlı'da tüm servis araçları denetlendi. Denetimi jandarma, polis, Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Daire Başkanlığı, Koçarlı Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdi. Denetimlerde araçların ve sürücülerin mevzuatta yer alan kriterleri taşıyıp taşımadıkları kontrol edildi. Ekiplerin gerçekleştirdiği denetim çalışmasını yakından takip eden Koçarlı Şoförler Odası Başkanı Şenol Şahin, "İlçemizde 63 servis aracı denetlendi. Tüm araçlar denetimden sorunsuz bir şekilde geçti" dedi.

"OKUL PAKETİ ARAÇLARIMIZDA TAM"


Servis araçlarının yılda bir kez kontrol edildiğini belirten Başkan Şahin, denetimden geçen araçlara çalışabilir ruhsatı verildiğini anlattı. Başkan Şahin, araçların okul paketinin de eksiksiz olarak denetimden geçtiğini dile getirerek, "Okul paketinin içinde yer alan araç takip sistemi, dur lambası, araç camlarının açılıp-açılmama durumu, yangın söndürme cihazı, 3 noktalı emniyet kemeri gibi özellikler araçlarımızda tam" ifadelerini kullandı.

"İÇLERİ RAHAT ETSİN"


Anne-baba olmanın bilinciyle çalıştıklarını, çocukları okullara güvenle taşımanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Şahin, "Aileler, bizim araçlarımıza ve sürücülerimize okula giden çocuklarını emanet ediyor. İçleri rahat etsin, çocuklarının güvenliği ve huzuru bizim için de çok önemli. Servis araçlarında çocukların güvenliği için yönetmelikte yer alan ne varsa biz de araçlarımızda özenle uyguluyoruz. Araçları öğrencilerin güvenliği için en uygun hale getiriyoruz. Sonuçta bizim de çocuğumuz var. Anne-baba olmanın bilinciyle çocuklarımızı dikkatle taşıyoruz" diye konuştu.