Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nce koordine edilen Aydın’ın ev sahipliğinde Ege illerinin iştirak ettiği Çiğ Süt Kalitesinin Arttırılması ve Aflatoksin Oluşumunun Engellenmesi Bölge Toplantısı, Efeler ilçesindeki bir otelde yapıldı. Toplantıya kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve konunun uzmanları katıldı.

YAPILMASI GEREKENLER ANLATILDI


Toplantıda çiğ sütte kalitenin arttırılması, aflatoksin oluşumunun önlenmesi için yapılması gerekenler bakanlıktan görevlendirilen yetkililer tarafından katılımcılara detaylı olarak anlatıldı. Programın son bölümünde katılımcıların görüş ve önerileri alınarak süt üretimi ve işleme sektörünün sorun ve çözüm önerilerine ilişkin talepleri ve önerileri konuşuldu.