Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Germencik Yamantürk Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile yemekte bir araya geldi. 19 Mayıs Gençlik Parkı'nda düzenlenen yemeğe üniversite öğrencilerinin yanı sıra okul yönetimi, öğretim üyeleri ve protokol üyeleri katıldı. Yemekte bir araya gelen öğrenciler, talep ve beklentilerini dile getirdi. Öğrencilerin ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Öğrencilerimizin maddi ve manevi olarak her zaman yanındayız. Talep ve beklentilerini karşılamak için belediye olarak tüm imkanlarımızla gereken çalışmaları yapacağız” dedi.

“AKLINIZIN BİR KENARINDA BULUNSUN”


Başkan Öndeş, Germencik’te yapı olarak çok güzel bir üniversite binasının olduğunu ancak öğrenciler için gerekli donanımlar düşünülmeden hazırladığını söyledi. Daha üniversite açılmadan önce okul yönetimi ile barınma ve benzeri konuları görüştüğünü, öğrencilere en iyi ortamı sağlamak için mücadele ettiklerini belirten Öndeş, öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için gereken her şeyi yapacaklarını dile getirdi. Eğitim-öğretim dönemi boyunca öğrencilerden kendi aralarından seçecekleri birer kız ve erkek öğrenci aracılığı ile her türlü talebini kendilerine iletmelerini rica eden Öndeş, “Bu da aklınızın bir kenarında bulunsun” diye konuştu.

“GEREKEN KOŞULLARI SAĞLAYACAĞIZ”


Başkan Öndeş, kendisi de üniversite eğitimi sırasında sıkıntılı zamanlar yaşadığını, üniversite yıllarında yaşanan sıkıntıların yıllar sonra akıllarda birer tatlı anı olarak kaldığını söyledi. Üniversite öğrencilerinin sıkıntı yaşamaması için karşılıklı fedakarlıkla esnaf ve vatandaşlar ile birlikte gereken koşulları sağlayacaklarını belirten Öndeş, şunları kaydetti: “Germencik’in sizin belleklerinizde iyi birer anı olarak kalması için gereken çalışmaları yapacağız.”

ÖNDEŞ’TEN ÖĞRENCİLERE PROJE


Öndeş, Germencik’te en büyük sorunun şu anda barınma olduğunu söyledi. Fakültenin sanayi içerisinde olduğunu, sanayiyi bulunduğu yerden alıp yerine kafeteryası ve sosyal yaşam alanları olan 1+1 evler yapmak için mücadele ettiklerini belirten Öndeş, “Bu konuyu, sanayi esnafımızla da görüştük sıcak bakıyorlar ancak bürokrasi sebebiyle maalesef süreç ağır işliyor. Şimdilik sıkıntısını çekeceksiniz ancak sonrasında bu projemizi gerçekleştirirsek buralara geldiğinizde ‘zamanında sıkıntı yaşadık ama şimdi ne kadar güzel olmuş’ diyeceksiniz inşallah. Şu an için 1+1 tarzı evlerimiz yok ancak ev tutmak isteyen öğrencilerimiz için gerekirse emlakçıları toplarız, 3 liralık yerlere de 10 lira isteyen olursa bunun önüne geçeriz. Bunun yanı sıra kafeterya ve yürüyüş yolu için de gerekli girişimleri yaptık. Karayolları ve demiryollarından gerekli izinleri aldık inşallah bu süreci de tamamlayacağız. Okulun karşısında betonarme olmasa bile ahşap ya da mobil yapıda ders çıkışları vakit geçirebileceğiniz bir yer yapacağız” dedi.

ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ


Yemeğe gelmeden önce Germencik Minibüs Kooperatifi ile öğrencilere sunulan ulaşım hizmetinde, öğrenci kartının gösterilmesi şartı ile indirim sağlanacağının sözünü aldığını belirten Başkan Öndeş, belediyeye ait bir adet otobüsü de üniversitenin önüne koyacaklarını, bu otobüsle öğrencilere ilçe merkezi ve üniversite arasında ücretsiz ulaşım imkanı sunacaklarını söyledi. Öndeş, öğrencilerin ulaşım ücreti dışında en büyük giderinin yeme-içme olduğuna dikkat çekerek, “Bunun için de esnaf temsilcilerimizle görüştük. Kendilerinden ilçede öğrencilerin yeme-içme, gıda gibi alışverişlerinde gerekli indirimlerin sağlanacağının sözünü aldık” ifadelerini kullandı.

BAHAR ŞENLİĞİ


Belediye olarak yapacakları kültürel ve sosyal faaliyetlerden de bahseden Başkan Öndeş, şöyle dedi: “Talebiniz doğrultusunda şunu söylemek isterim ki sıkıldığınızda gezi talebinde bulunun, seve seve gezi düzenleyelim. Araç, ekipman, personel desteği sağlarız. Ayrıca fakülte bahçesinde bahar şenliği yapalım, sevdiğiniz sanatçıları sizinle buluşturalım.”

“ÜLKENİN TEMİNATISINIZ”


Öğrencilerin ülkenin teminatı olduğuna vurgu yapan Başkan Öndeş, “Hangi mesleği, hangi işi yaparsanız yapın asla kendinizi küçük görmeyin. Ne yaparsanız yapın kendiniz yapın ve en iyisini yapın. Ülkenin size ihtiyacı var. Bir ağabeyiniz olarak burayı seçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Öğrenciler de, kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı Başkan Öndeş ve ekibine teşekkür etti.