Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Orta Mahalle’de kamulaştırdığı 177 dönümlük Aydın Tekstil Alanı’na halkın talebine göre hazırladığı projenin ilk etabını uygulayan Aydın Büyükşehir Belediyesi, Işıklı Mahallesi’nde de Işıklı Doğal Yaşam Parkı Projesi’ni gerçekleştirmek için düğmeye bastı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun mega projeleri arasında yer alan ve yaklaşık 500 dönüm alan üzerinde hayata geçirilmesi planlanan projenin 300 dönümlük ilk etabı için kamulaştırma süreci tamamlandı.

VATANDAŞLARIN KEYİF ALACAĞI ALANLAR OLACAK


Aydın Büyükşehir Belediyesi, ilk etabın yapımı için bir ay içerisinde ihaleye çıkacak. Canlı ve doğal yaşamın korunacağı, vatandaşların devamlı gelmekten keyif alacağı alanların oluşturulacağı projenin ilk etabı, yaklaşık 2 yılda tamamlanarak, hizmete açılacak. İlk etap içerisinde doğal yaşam göletleri, vatandaşların küçük çaplı deniz araçları ile gezebilecekleri kanallar, macera parkı, seyir terasları, yürüyüş ve bisiklet yolları olacak. Canlı çeşitliliğinin artırılacağı alanda, büyük çapta peyzaj düzenlemesi yapılacak. Kamulaştırma süreci tamamlandığında ise ikinci etabın yapımına başlanacak.

AYDINLILAR ÖNEMLİ BİR SOSYAL ALANA KAVUŞACAK


Işıklı Doğal Yaşam Parkı Projesi’nin kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın’ın en önemli gereksinimlerinden biri olan vatandaşlarımızın hava alabilecekleri sosyal alanları oluşturmak için yoğun gayret sarf ediyoruz. Belediye başkanı seçildiğim ilk günden beri bu ihtiyaç için uzun vadeli projeler hazırladık. Öncelikle Aydın Tekstil Alanı’nı kamulaştırıp, ihaleye çıktık. Oranın birinci etap çalışmaları tamamlandı. 177 dönümlük alanın tamamını halkın kullanımına açacağız. Işıklı Doğal Yaşam Parkı da Aydın’ın sosyal alan ihtiyacı doğrultusunda hazırlanmış önemli bir projemizdir. Bu proje beni ilk günkü gibi heyecanlandırıyor. Projemiz tamamlandığında vatandaşlarımız nefes alabilecek önemli bir sosyal alana kavuşmuş olacak.” dedi.