Nazilli Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi tarafından 2020 yılının Kasım ayında temelleri atılan ve bir yıldan daha kısa sürede bitirilen 18 adet iş yerinin tapu teslimi yapıldı. Tapu teslim törenine Nazilli Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Nuri Arslan, Nazilli İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Eren ve iş yeri sahipleri katıldı.

‘BUGÜNE KADAR YENİ YATIRIMLAR YAPMAYA GAYRET ETTİK’


Tapu teslim töreninde açılış konuşmasını yapan Başkan Arslan, Kooperatif Yönetim Kurulu olarak göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar, sürekli gelişen vizyonları ile yeni projeler, yeni yatırımlar yapmaya gayret gösterdiklerinin altını çizdi. Arslan konuşmasının devamında, “2020 yılının kasım ayında temelini attığımız ve bir yıldan daha kısa bir sürede bitirdiğimiz iş yerlerinin tapuların sahiplerine teslim edeceğiz. 2011 yılında Nazilli Belediyesi ile imzaladığımız protokolden sonra ortaya çıkan rezerv alanlar, kooperatifimiz tarafından çeşitli tarihlerde yapılan projeler neticesinde; 1500 metrekare ile 4000 metrekare arasında değişen arsalar olarak ortaklarımıza ve ekonomiye kazandırılmıştır. Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifinin amacı; küçük sanayicilerin günün icaplarına uygun modern ve teknik şartlara haiz birer iş yerine sahip olmalarını sağlamaktır. Kooperatif Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, sürekli gelişen vizyonumuz ile yeni projeler, yeni yatırımlar yapmaya gayret gösterdik. Hiçbir zaman yaptıklarımız yeterli düşüncesinde olmadık” diye konuştu.

‘YENİ YAPILACAK İŞ YERLERİNİN 300 İLE 500 METREKARE OLMASI PLANLANMAKTA’


Yatırım ve projeleri hayata geçirirken hiçbir zaman politikalarından ödün vermeden azami kalite asgari maliyet verdiklerini ifade eden Arslan, “Yönetim Kurulumuzun yatırım ve hizmet odaklı çalışmaları doğrultusunda mülkiyeti kooperatifimize ait ancak sil durumda bulunan bu alanı Nazilli ekonomisine kazandırmak için 18 iş yeri için bir proje hazırlandı ve mümkün olan en kısa sürede ortaklarımızın hizmetine sundu. Ortaklarımızın ihtiyaçları doğrultusunda modern ve ufuklarını açacak yeni iş yerleri inşa ettik. Yüzölçümleri 400 metrekare ile 1.550 metrekare arasında değişen iş yerlerinin firmaların gelişmesi ve büyümesi için önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum. Ancak Nazilli Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanı olarak belirlenen sahanın, aslında Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifinin tek büyüme alanı olması nedeniyle büyük ölçekli rezerv alanları kullanma imkanımız kalmamıştır. Ortaklarımızdan gelen talepler neticesinde Yönetim Kurulumuzun aldığı karar ile Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifimiz tarafından bundan sonra ortak olan esnafımız için yeni yapılacak iş yerleri 300 ile 500 metrekare arasında olması planlanmaktadır. Potansiyeli bulunan küçük ölçekli işletmelerin, büyümeleri, vizyonlarını çağın şartlarına uydurmaları için mutlak surette bu bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

‘HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM’


Nazilli’nin bu tür projelere ve çalışmalara ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Başkan Arslan, “Bütün bu şartlar göz önüne alındığında anahtar teslimi şeklinde yapılan bu iş yerlerinin değerinin bir kat daha arttığı düşüncesindeyim. Toplam 11.500 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilmiş bulunan 18 adet iş yerinin gerek mimarisi ve gerekse fiziksel imkanları ile Nazilli için örnek bir proje olduğu ve bu iş yerlerinin bölge sanayisine ivme kazandıracağı inancındayım. İş yerlerinin tamamı faaliyete geçtiğinde yaklaşık 500 kişilik bir istihdam imkanı yaratacaktır. Nazilli Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu olarak gücümüz ve yetkimiz dahilinde siz ortaklarımız için yatırım imkanları yaratmaya, gayrimenkullerimizi katma değer yaratacak işletmelere dönüştürmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle başta yönetim ve denetim kurulu olmak üzere, mimar ve müteahhidimize, kooperatif personeline, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, daha büyük işletmelerimizin tapu teslimlerini ve sahiplerine hayırlı olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

‘GÜZEL BİR PROJEDE BULUNMAKTAN GURUR DUYDUK’


18 iş yerinin müteahhitliğini yapan Erol Karakuş ise böylesine güzel bir projenin içinde bulunmaktan onur duyduklarını söyleyerek, “Firma olarak böyle güzel bir proje içerisinde olmaktan mutluluk ve gurur duyduk. Yenilerinin daha güzellerinin yapılması için örnek alınacak bir proje. Böyle projelerin daha çok olması, daha çok istihdam sağlanması, daha çok üretim sağlanması adına çalışırken bile çok gurur duyarak çalıştık. Bu arada çalışma esnasında çok fazla artan fiyatlara rağmen zamanında iş yerlerini bitirdik ve teslim ettik. Hem Sanayi Kooperatifimize hem de Nazilli’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Tapu tesliminde iş yeri sahibi olan Çözüm Asansörleri sahibi Murat Şen ise, “Nazilli’ye böyle güzel bir yer kazandıran başta müteahhidimize, Başkanımız Nuri Arslan’a, tüm ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. Allah bize de nasip etti. İnşallah her şey çok daha güzel olur. Emeği geçen herkese teşekkürler. Nazilli istihdamına çok büyük katkı sağlayacaktır. Nazilli’miz çok daha güzel yerleri hak ediyor. Burada yatırımcılar olarak emek verip çok daha yerlere getireceğiz. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.