Aydın Valiliği, gelen şikayetler üzerine taksici esnafına yönelik birtakım kararlar aldı. Alınan kararlar neticesinde Aydın Valiliği, müşteri kabul etmeme, yol güzergahını uzatma, para üstü ödeme başta olmak üzere birçok konuda vatandaşları mağdur eden taksicilere yaptırım uygulanacağını duyurdu. Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın Valiliği’nin açıklamasını değerlendirdi.

“BU KURALLAR, BİZİM ESNAF GELENEĞİMİZDE VAR”


Aydın Valiliği’nin yaptığı açıklamaların yönetmeliklerde olduğunu kaydeden Başkan Özmeriç, “Valiliğimiz, bu kararları yeniden hatırlattı. Tabi ki bu kuralların hatırlatılması gayet uygun ve elbette ki faydası var. Ancak biz bu kuralları tabire caize A’dan Z’ye eksiksiz uyguluyoruz. Sadece taksici esnafımız için değil, minibüsçüler ve servis araçları olmak üzere tüm şoförlerimizi bu kuralları eksiksiz getirmeleri konusunda bizler uyarıyoruz. Aydın’da tüm şoför esnafı olarak yasa ve yönetmeliklere harfi harfine uyuyoruz. Zaten bu kurallar, bizim esnaflık geleneğimizde var. Biz vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve hizmetten memnun ayrılmaları için şoför esnafımıza öfke kontrolü, trafik kuralları başta olmak üzere dönem dönem kurslar veriyoruz.” diye konuştu.

"BİZ SADECE İŞİMİZİ YAPIYORUZ"


İstanbul’daki gibi rant ve borsa benzeri olayların Aydın’da asla olmadığını vurgulayan Başkan Özmeriç, “Aydın’da şoför esnafımız vatandaşlarımızın memnuniyeti için gece-gündüz demeden büyük bir özveriyle mesleklerini yerine getiriyor. Tüm şoför esnafı olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra yasa ve yönetmeliklere eksiksiz uymaya devam edeceğiz. Biz sadece işimizi yapıyoruz. Aydın Valiliğimize bu kuralları yeniden hatırlattığı için teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.