Aydın’ın Efeler ilçesindeki Fatih Mahallesi’nde yaşayan Zeliha Örs, okuma azmiyle görenlerin takdirini kazanıyor. Denizli’de lisede eğitim görürken trafik kazası geçiren Ors, adeta ölümden döndü. Tedavi süreci aylarca devam eden Ors, hayata tutunmayı başararak sağlığına kavuştu. Geçirdiği kaza sonucu Ors, liseyi yarıda bırakmak zorunda kaldı. Bir süre sonra hayatını Serkan Ors ile birleştiren Zeliha Ors, Aydın’a taşındı. Evli ve iki çocuk annesi olan Ors’un lise eğitimini tamamlayıp üniversite okuma hayali, içinde hep ukde olarak kaldı.

EŞİNDEN BÜYÜK DESTEK


Yıllardır bu hayaliyle yaşayan Ors, eşi Serkan Ors’un büyük desteğiyle lise eğitimini tamamlamaya karar verdi. Büyük bir özveriyle ders çalışmaya başlayan 29 yaşındaki Ors, sınavları başarıyla geçerek yaklaşık iki ay önce liseden mezun oldu. Lise diploması almaya hak kazanan Ors, şimdi ise ikinci hayali olan üniversite okumayı gerçekleştirmek istiyor. Bu yıl üniversite sınavına girecek olan Ors, azmiyle sınavı kazanıp üniversite okuma hayalini gerçeğe dönüştüreceğine inanıyor.

“OKUMAKTAN VAZGEÇMEYELİM”


Lisede çok başarılı bir öğrenci olduğunu ifade eden Ors, “Okumayı çok seven birisi olarak lise eğitimimi tamamlamak istedim. Eşim bu konuda bana çok büyük destek verdi. Eşimin bu desteği benim en büyük gücüm oldu. Ailemden aldığım bu güçle, sınavlarda başarılı oldum ve liseyi tamamladım. Şimdi ise en büyük hayalim üniversite okumak. Bu hayalimi de gerçekleştirmek istiyorum. Bu yıl yapılacak olan sınava en iyi şekilde hazırlanarak başarılı olmak istiyorum. Üniversite sınavını kazanmak istiyorum. Bu hayalimi de gerçeğe dönüştüreceğime eminim.” dedi.

“EŞİM ÇOK AZİMLİ”


Okumanın yaşı olmadığını belirten Ors, “Hayatta hiçbir şey için geç değil. Kaç yaşında olursak olalım, okumaktan vazgeçmeyelim. En iyi şekilde eğitimimizi tamamlayarak ailemize ve ülkemize faydalı bir birey olmalıyız.” diye konuştu. Eşinin her zaman yanında olduğunu kaydeden Serkan Ors, “Eşim liseyi bitirmek istediğini söylediğinde çok mutlu oldum. Büyük bir özveri göstererek lise eğitimini tamamladı. Şimdi üniversite okumak istiyor. Eşimin üniversite okumasından büyük gurur duyarım. Eşime güveniyorum. Eşim çok azimli. Bu azmi ile sınavı kazanacağına gönülden inanıyoruz" şeklinde konuştu.

“ANNE OLMAMIZ, OKUMAMIZA ENGEL DEĞİL”


Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu da eğitim hayatına devam etmek isteyen Zeliha Ors’a destek verdi. Muhtar Taşçıoğlu, muhtarlık binasında topladığı kitapları, Ors’a verip destek olarak takdir topladı. Okumak isteyen tüm kadınların yanında olduğunu dile getiren Muhtar Taşçıoğlu, “Zeliha hanım gayretli, azimli, genç bir anne. İki çocuk annesi olan Zeliha hanımın iki çocuk annesi olması ya da evli olması, onun hedeflerine ulaşmasına engel değil. Bu mücadelesi ve azmiyle de diğer kadınlarımıza örnek teşkil ediyor. Benim mahallemdeki okuması, eğitimi yarım kalmış ya da kendi ekmek paramı kendim kazanacağım diyen hayatın içinde var olmak isteyen bütün kadınların yanındayım. Onları canı gönülden destekliyorum. Elimizden gelen her türlü yardımı da yapıyoruz. Kurumlarımızdan da destek almalarını sağlıyoruz. İŞKUR da genç kadınlarımıza destek veriyor. KOSGEB ve mikro kredilerimiz var. Devletimizde bu anlamda azimli kadınlara birçok yeni kapılar açıyor. Biz de o kapılara kadınlarımızı yönlendiriyoruz. Ben de iki çocuk annesi olduktan sonra üniversite sınavlarına girmiştim. Açık öğretimi bitirmiştim. Anne olmamız, işimizin olması okumamız için engel değil. Yeter ki biz isteyelim. Kendimiz canı gönülden istedikten sonra eşimizi ve çevremizi ikna edebiliyoruz. Çok şükür Zeliha hanımı da destekleyen bir eşi var. Kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.