Nazilli’de 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı. İstasyon Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma törenine, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri katıldı.

‘MUHTARLAR HER ZAMAN HALKIN YANINDADIR’


Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık, “Mahallemize kamu kaynağının aktarılması hususunda, 24 saat sorumluluk bilinciyle görev başında bulunan muhtarlarımızın hizmetlerinin hazırlanması ve sorunlarının çözülmesi düşüncesiyle ülkemizde muhtarlık teşkilatının kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümünde bir aradayız. Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletimizin kurumudur. Muhtarlar, halk ve kurumlar arasında bir köprüdür. Günümüzde kendini yenileyen kurumlar arasında yer alan muhtarlar hem sevinçte hem de hüzünde halkımızın yanında olmuştur” diye konuştu.
Çelenk koyma töreninin ardından Eğriboyun Mezarlığı’na geçerek ilk kadın muhtar Gül Esin’in mezarı başında dualar okunarak, mezara karanfiller bırakıldı.