Çoğunluğu Amerikalı 550 yolcu, limanda halk oyunları ekibi tarafından karşılandı. Gemiden inen turistler, Efes Antik Kenti, Meryemana Evi ve Şirince Köyü’nün yanı sıra çevredeki ören yerlerini gezdi. Tur programına katılmayan ve turdan dönen turistler Kuşadası çarşılarına yönelerek alışveriş yaptı.
Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü ve Ege Port Liman İşletmesi Genel Müdürü Aziz Güngör, kruvaziyer gemilerinin rotalarını yaşanan Covid-19 pandemi sürecinden sonra ilçeye tekrar çevirmelerinin sevindirici olduğunu söylerek, “Kruvaziyer gemi hareketliliği yıl sonuna kadar devam edecek, bu da gelecek yıl için umut veriyor" dedi.

“KUŞADASI TURİZMİNİN CAN DAMARI VE ANA DİŞLİSİ”


Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Bülent İlbahar da, Covid-19 pandemi süreci dolayısıyla turizmde beklentilerin altında bir sezon geçirdiklerini, geç de olsa hareketlenen kruvaziyer turizminin ilçe turizmcisi ve esnafına rahat nefes aldırdığını, Kuşadası’nda kruvaziyer gemi ziyaretlerinin tekrar hareketlenmesiyle turizm hareketliliğinin devam ettiğini aktardı. İlbahar, "Kuşadası turizminin can damarı ve ana dişlisi, Ege Ports Limanı'na gelen kruvaziyer gemileri ilçemizden mutlu ayrılırsa turizm açısından büyük katkısı olacak. Umuyoruz ki 2022 yılı turizm sezonunda kruvaziyer turizmi daha da hareketlenecek” ifadelerini kullandı.