Aydın Valiliği binası önünde düzenlenen törene, Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Tahir Olçum ve muhtarlar katıldı. Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şube Başkanı Bülent Yalçın, Efeler Muhtarlar Derneği Başkanı Ercan Özçineli ve Kadın Muhtarlar Derneği Aydın İl Temsilcisi Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Muhtar Taşçıoğlu, Muhtarlar Günü dolayısıyla bir konuşma yaptı.

TAŞÇIOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR


Tüm muhtarların ‘Muhtarlar Günü’nü kutlayan Taşçıoğlu, “Yaklaşık 200 yıllık mazisi olan ve demokrasinin başlama noktası kabul edilen muhtarlık kurumuna verilen önemin bir ifadesi olarak 19 Ekim tarihi 2015 yılından bu yana her yıl Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bu günün muhtarlar günü ilan edilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, gazi meclisimize ve emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Muhtarlık kurumunun güçlenmesine yönelik son yıllarda atılan önemli adımlarla devlet-millet bütünleşmesinin hayati kurumlarından olan muhtarlıkların görevlerini etkin bir şekilde icra edebilmeleri hedeflenmektedir.” dedi.

“MUHTARLIK, MAHALLENİN HER ŞEYİ İLE İLGİLENEN TEK DEVLET KURUMU”


Muhtar Taşçıoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Yerel demokrasinin en eski örneğidir. Muhtarlar millet iradesi ile devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir. Muhtarlıklar mahallenin her şeyi ile ilgilenen tek devlet kurumudur. Muhtar mahalleli için bazen doktor bazen avukat bazen de bir psikologdur. Muhtar aslında mahalle için bir anne-babadır. İlimizin büyükşehir olması nedeniyle tüm muhtarlarımız, mahalle muhtarı sıfatıyla geçmişte olduğu gibi günümüzde de önemli görevleri başarı ile yürütmeye devam etmektedirler. Büyük Öder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Muhtar, demokrasinin temel taşıdır.’ Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum.”
Törenin ardından muhtarlar, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.