MHP'li Zeki İnal'ın göreve gelmesinin ardından ittifak ortağı AK Parti’nin Karacasu İlçe Teşkilatı yönetim kurulunda görev yapan bir üyesi ve Karacasu İlçe Gençlik Kolları Başkanı belediyede işe alınırken, bu iki ismin belediye dışında görevlendirilmesi tepkilere neden olmuştu. Kendisine konunun gündeme gelmesi ve meclisteki tepkiler hatırlatılan AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, konuyla ilgili şu an bir açıklama yapmayacağını söyledi.
Karacasu Belediyesinin maaşları dahi ödemekte zorlandığı ve işçilerin ücretsiz izne gönderildiği bu günlerde başka kurumlarda çalışan işçi konusu iyice ayyuka çıktı.

TEPKİYE NEDEN OLDU


Aralarında bir AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik Kolları Başkanının da bulunduğu bazı isimlerin belediye dışındaki kurumlarda görevlendirilmeleri tepkilere neden oldu. AK Partili iki ismin Karacasu Belediyesi Personel Şirketine alınıp Temizlik İşleri Müdürlüğü kadrosunda istihdam edildikleri ancak görevlendirme yoluyla Halk Eğitim Merkezinde ve İlçe Halk Kütüphanesinde görevlendirildikleri, bu personellerin maaşlarının belediyeden ödenmeye devam edildiği öğrenildi. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı İlçe Kütüphanesinde uzmanlık alanı kütüphanecilik olan herhangi bir görevli bulunmazken belediyeden yapılan görevlendirmeye rağmen kütüphanenin düzenli bir hizmet verip vermediği soru işaretlerine neden oldu. Ekim ayı meclisinde KARBEL'e sermaye aktarımı konuşulurken konunun gündeme gelmesi üzerine Millet İttifakı sert açıklamalarda bulunmuştu. Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, şu an bir açıklama yapmayacağını söyledi.