Anadolu Buluşması Marmaris-Yerel Medya Çalıştayı’nda konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik yaptığı, “Bazı cesur görünen topuklu efeler, ilk iş hemen yerel basına desteğini kesti" açıklamasına bir tepki de Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Semra Şener’den geldi. Başkan Şener, Gappi’nin çalıştayın amacına hizmet etmeyen çok talihsiz bir açıklamada bulunduğunu söyledi.

“HAYRETE DÜŞÜRDÜ”


AGC Başkanı olarak katıldığı çalıştayda, Gappi’nin konuşmasını dinlerken kast ettiği kişinin Başkan Çerçioğlu olduğunu anlamakta zorlandığını dile getiren Başkan Şener, şunları kaydetti: “İzmir’in ilçelerinde görev yapan 4 kadın belediye başkanı ile ilgili bir eleştiri yapıyor diye yorumladım. Çünkü Aydınlı meslektaşlarım, tasarruf tedbirleri genelgesi ile abonelik ve bayram ilanlarına getirilen yasak sonrası, basın dilinde Advertorial dediğimiz tanıtıcı ilanların, günlük, haftalık, 15 günlük yayın organlarında, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler tarafından yayınlanmaya devam edildiğini ifade ettiler. Fakat konuşmanın hemen akabinde haberin, Başkan Çerçioğlu kast edilerek yapılması ve Sayın Gappi tarafından bu şekilde paylaşılması, beni ve çalıştaydaki birçok meslektaşımı hayrete düşürdü.”

"BÜYÜK BİR TALİHSİZLİK"


Aydın’da yayın yapan 65’i aşkın basın kuruluşunun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bu güne kadar ilan talep etmediğini tahmin ettiğini belirten Başkan Şener, “Velev ki teklif götürmüş ve bu teklif reddedilmiş olsun. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncelikli tercihinin İzmir’de yayın yapan yerel gazeteler olması son derece haklı bir gerekçedir. Kaldı ki Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yayın organına tasarruf tedbirleri genelgesi öncesi abone ve reklam desteği veriyor olması ve sonrasında genelge gereği bunu durdurması da yasal olarak son derece haklı bir tercihtir. Hal böyle iken böylesine önemli ve anlamlı bir çalıştayın daha en başında, Sayın İGC Başkanı Gappi tarafından böyle bir polemiğin yaratılmış olması büyük bir talihsizliktir. İki belediye başkanını böyle bir polemik ile kıyaslamak, çalıştaya katılan basın mensuplarının dışında, eminim Sayın Çerçioğlu ve Sayın Soyer’i de son derece rahatsız etmiştir. Cemiyet başkanları olarak ilimizdeki basın kuruluşlarının talepleri ve önerileri doğrultusunda projeler üretmek ve yaşanan sorunları ivedilikle çözüme kavuşturmak birinci önceliğimizdir. Bu tür çalıştaylar, bu polemiklerin çok ötesinde, çözüm arayışlarının öncelikli olduğu çalışmalardır” dedi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi, birçok ilçe belediyesi, kurum ve kuruluşların yerel basının yanında yer almasının Anadolu ve Aydın basını adına çok değerli olduğunun altını çizen Başkan Şener, bu dayanışmayı görmezden gelmenin, kamu adına birlikte verilen mücadeleye gölge düşürmekten öte bir işe yaramayacağını dile getirdi. Şener, çalıştayda Aydın ve Başkan Çerçioğlu’nun haksız bir eleştiri ile gündeme getirilmesinden Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak rahatsız olduğunu sözlerine ekledi.