Çin'de ortaya çıkan, tüm dünyada yayılmaya ve can almaya devam eden koronavirüs salgını ile mücadelede en etkili silah olarak aşı kabul edilirken, Türkiye'de şimdiye kadar en az iki doz aşı olan 18 yaş ve üstü nüfus oranı yüzde 76.09 oldu. Yüzde 78.2 aşılama oranına sahip Aydın'da Tabip Odası Başkanı Adalet Çıbık, vatandaşları aşı olmaya davet etti. Türkiye'de aşılama çalışmaları başlamadan önce, sağlık çalışanları arasında salgın nedeniyle ölümlerin çok hızlı olduğunu belirten Başkan Çıbık, aşılarını tamamlayan sağlık çalışanlarında ölüm oranının ve salgının görülme sıklığının azaldığını söyledi.
Aydın Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği olarak iki doz Sinovac aşısı olmasının üstünden üç ay geçen vatandaşları mutlaka üçüncü doz aşılarını, şimdiye kadar hiç aşı olmayan vatandaşları da bir saniye bile kaybetmeden aşı yaptırmaya çağıran Başkan Çıbık, "Pandemiden başka türlü çıkamayız" dedi.

"GÜVENİLİR KAYNAKLARDAN BİLGİ ALIN"

Aşı karşıtlarının çok fazla olmadığını ama onların oluşturduğu gündemle aşı yaptırma konusunda tereddüt yaşayan çok fazla vatandaşın bulunduğunu anlatan Başkan Çıbık, vatandaşların Türk Tabipleri Birliği, tabip odaları, Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği, Türk Toraks Derneği, halk sağlığı uzmanları ve aile hekimleri gibi güvenilir kaynaklardan bilgi alıp, aşı olması gerektiğini ifade etti.

"AŞISIZLAR RİSK ALTINDA"


Tabip Odası Başkanı Adalet Çıbık, yoğun bakımların dolu olmadığını söyledi. Yoğun bakımlardan gelen bilgilere göre aşısız olan genç hastaların sağlık durumlarının kötüye gittiğini kaydeden Başkan Çıbık, "Aşılarını yaptıran 65 yaş üstü vatandaşlarımız, korunuyorlar. Hastalığa yakalansalar bile evde geçiriyorlar. Biz, bunu takip ettiğimizden biliyoruz. Aşısızlar ise büyük bir risk altında" dedi.