Eğitim-İş Sendikası Aydın Şubesi, sendikanın 16. kuruluş yıl dönümü nedeniyle birlik ve dayanışma yemeği düzenledi. Aydın-Muğla Karayolu üzerindeki bir düğün salonunda düzenlenen yemekli programa CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Eğitim-İş Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Örgütlenme Sekreteri Şenol Eyüpoğlu, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile eğitimciler katıldı.

"BEDEL ÖDEMEYE DE TALİBİZ"


Yönetimi ile birlikte ev sahipliği yaptığı yemeğin açılış konuşmasını yapan Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, Eğitim-İş'in eğitim emekçilerinin en güvendiği liman olduğunu belirterek, "Öğretmen odalarında, çalışma alanlarımızda emekçilerin sesi olmaya talip olmuştuk. Ortak aklı hakim kılarak, kısa sürede umut olduk. Örgütümüzle birlikte umudumuzu da büyütmeyi başardık. Irkçılığa, gericiliğe, bölücülüğe, ötekileştirmeye duvar olduk, karanlığa ışık, ülkemizin çocuklarının geleceğini kurtarmaya nefer olduk. Eğitimin piyasalaştırılmasına, okulların satılmasına engel olduk. Laik cumhuriyeti korumaya, kollamaya talibiz, bedeli ne olursa olsun bedel ödemeye de talibiz. Emek mücadelemizin 16. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun" şeklinde konuştu.

"GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ"


Başkan Özdemir ve yönetiminin Aydın'da yaptığı çalışmalarla Eğitim-İş'in var olduğunu, büyüdüğünü ve cumhuriyetin bir kalesi haline geldiğini dile getiren MYK Örgütlenme Sekreteri Şenol Eyüpoğlu da, çalışmaları için kendilerine teşekkür etti. Cumhuriyeti yıktırmayacaklarının altını çizen Eyüpoğlu, "Cumhuriyete karşı gelenlere de gereken dersi vereceğiz" ifadelerini kullandı. Emekliye ayrılan öğretmenlere plaket verilmesinin ardından, ünlü sanatçı Tolga Çandar, sahne aldı. Çandar’ın söylediği türküler ile eğitimciler, doyasıya eğlendi.