Aydın’da çeşitli tipteki su motoru, zeytinyağı ve pamuk presleri tamiratı ve yenilemesiyle başlayan HAUS (eski adıyla Hakkı Usta Oğulları Makine), Hakkı Gözlüklü tarafından 1954 yılında kuruldu. 60 yılı aşkın tecrübesiyle, kurulduğu günden bugüne sektöründeki gelişmeleri takip ederek birçok yeniliği de gerçekleştiren firma bu anlamda, bölgesinde ilk zeytinyağı presinin imalatına 1962 yılında başladı. Geçen yıllarda teknolojisini geliştiren firma, Türkiye’de çalışan ilk kontinü sistem zeytinyağı tesisini 1989 yılında imal ederek büyük bir başarıya imza attı.

MARKA YÜZÜNÜ YENİLEDİ


Firma 90’lı yıllarda ilk ihracatını gerçekleştirerek Türkiye pazarı dışında da varlığını kanıtlamaya başladı. 1989 yılında ilk dekantör üretimini gerçekleştiren firma 2000 yılında ilk seperatör üretimini gerçekleştirdi. Sonrasında seperasyon teknolojileri üzerine çalışmalar yapan firma, 2006 yılında PLC ve Dual Drive sisteme geçti. Firma 2004 yılı sonrası santrifüj sistemlerine yönelmesiyle Hakkı Usta Santrifüj Teknolojileri adını alırken 2010 yılında yeniden markalama çalışmasıyla küresel bir oyuncu olabilmek adına HAUS adını kullanmaya başladı.

“ÜRÜNLERİ MÜŞTERİLERİMİZE ULAŞTIRMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”


Hollanda, Malezya ve Almanya’daki kendi şirketleriyle üretim yapan HAUS, İtalya’da yaptığı yatırımın meyvesini aldı. Firmanın İtalya’daki üretim alanında ilk ürünleri tamamlandı. HAUS Genel Müdürü Hakkı Gözlüklü, İtalya’da yaptıkları yatırımla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Hedeflerimiz doğrultusunda İtalya’da kurduğumuz üretim tesisimizde “Made in Italy” etiketiyle müşterilerimize ulaştırılan ürünlerimizin fabrika kabulünü başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.