Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, uzun süre ara verdiği haftalık basın toplantılarına yeniden başladı. Toplantı Altınkum’daki belediye ek binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Başkan Atabay’ın yanı sıra CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İYİ Parti Didim İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Vefa Berk Tezsezener, Başkan yardımcıları Yusuf Deveci, Öznur Gündoğdu ve Zeynel Şener ile bazı belediye meclis üyeleri katıldı.

MEGA PROJELERİN SON DURUMUNU ANLATTI


Kahvaltı sonrasında Başkan Atabay, basının sorunlarını cevapladı. 2021 yılında süre gelen yatırımlarla ilgili soruya cevap veren Atabay, “Öncelikle uzun süredir yapamadığımız toplantılara başladık. Bundan böyle aksilikler olmazsa değişik yer ve zamanlarda haftalık bilgilendirmelerimizi yapacağız. 2021 yılı yatırım yılı oluyor. Geçen dönemden söz verdiğimiz fakat yer tahsisleri nedeniyle başlayamadığımız durumlar oldu fakat ısrarcı olunca sorunları aştık. Çamlık Mahallemizde amfi tiyatro çalışması ile Kültür Merkezi projelerimizin bu yıl startını verdik. Kültür merkezimiz şehir merkezinde yapılacak. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Hanım bunu yapacak ve Didimlilere teslim edecek. 15 gün evvel ihalesi yapıldı. İtiraz süresi bitti ve yer tesliminin de 5 gün içerisinde yapılması bekleniyor. Önümüzdeki yaz sezonuna yetişmesini bekliyoruz. İçerisinde 750 kişilik salon olacak. Duruma göre salon ikiye bölünebilecek. 135 kişilik cep sineması, fuaye salonu ve otoparkı ile güzel bir merkez ilçemize kazandırılacak” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKANIMIZLA AÇMAYI PLANLIYORUZ”


Atabay, şunları kaydetti: “Amfi tiyatro çalışması sürüyor. 2022 Haziran ayı ortasında bitirilmesini bekliyoruz. 4 bin kişilik bir tiyatro, içerisinde restoran ve kulis odaları olacak. Peyzaj çalışmaları için projelerimiz sürüyor. 1. koydan 3. koya kadar kısımda güzel bir aks yaratacağız. Lunapark kalkacak. Didim ve çevresine etkisi büyük olacak bir proje; inşallah açılışını da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yapacağız.”

“GENÇLERİN MERKEZİ OLACAK”


Atabay, “Cumhuriyet Mahallesinde DİGEM diye adlandırdığımız Gençlik Merkezimizin çalışmaları sürüyor. 2 ay içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. Zamanında temel atılmış atanlara teşekkür ediyoruz ama fonksiyonel anlamda buranın gençlik merkezi olmasını düşündük. Projede bu tür adımlar atıldı. Burada gençlerimiz için çeşitli kurslar olacak ve ücretsiz olacak. Resim, müzik, halk oyunları gibi kurslar, müzik aletleri öğrenmek isteyenler için de kurslar verilecek. Ayrıca başka bir giriş kapısı yapıldı ve nikah salonunu buraya taşıyacağız. İçerisinde 600 metrekarelik bir salon olacak. Burada düğün, nikah, toplantı, yemek ve seminerler yapılabilecek. Bodrum katında da farklı bir çalışmada düşünüyoruz” dedi.

“AKBÜK MERKEZİNE SICAK ASFALT DÖŞENECEK”


Atabay, şu ifadeleri kullandı: “Akbük Mahallesinde yeni açılan Mandayla Restoran’dan itibaren Akbük merkezinde doğru kıyı şeridinde Ali Rıza Efendi parkına başlayacağız. Aydın BBŞ ile ortak çalışmalar yapacağız. Yeni sezona yetiştirmek istiyoruz. 15 bin metrekarelik bir park olacak. İçerisinde halkımızın ihtiyaçlarının karşılanacağı aktiviteler ve hizmetler sunulacak. Ayrıca Akbük merkezinden geçen 1001 caddedeki altyapı bitince Türkan Saylan Kültür Merkezinden Kumkent’e kadarki yol sıcak asfalt yapılacak. Kaldırım çalışmalarıyla bu çalışmalar sürecek.”

“OTOGARDA YANLIŞ SİYASET YAPILIYOR”


Didim’in otogar ihtiyacıyla ilgili sürece değinen Başkan Atabay, “Otogarla ilgili birçok yer araştırması yaptık ve en doğru yerin bizlerin istediği yer olduğu sonucu ortaya çıktı ama ne yazık ki yanlış siyaset yapılıyor. Ben Didim’in aleyhine olacak her konuda kiminle görüşülmek istenirse gider görüşürüm. Bu yanlış siyaset Fevzi Paşa Mahallesindeki altyapı çalışmaları noktasında da yapıldı. Şu an iki konu için gerek biz gerekse Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları sürüyor” dedi.

“GEÇMİŞ DÖNEMİN YANLIŞI; 4 BİN ŞERH VAR”


Didim Belediyesinden geçmiş dönemlerde alınan bazı iskanlarla ilgili tapuda şerh koyulmasına yönelik soruya yanıt veren Atabay, “Bu durum 2016-2017’de yapılan mülkiye müfettişi dönemini kapsıyor. Bizden önceki yönetimden gelen bir durum sonucu ortaya çıktı ve şu an 4 bin tapuya şerh koyuldu. Geçmiş dönemdeki yanlış görev anlayışının sonucu bu; bir günde 51 iskan verilir mi? Mümkün değil. Bu, o dönem bizim partilimizin döneminde olan bir şey, bu yanlış. Hiçbir şey gizli kalmıyor. Hepsinin ismi yargıda; bu durumdan mağduriyet olan vatandaşlar haklarını kanun çerçevesinde aramaya başladı” diye konuştu.
Didim Belediyesinin Karya Belediyeler Birliği içerisinde yer aldığını ve bu birliğin geniş bir alanda kurulduğunu kaydeden Atabay, Karya medeniyetinin ortaya çıkarılması noktasında çalışmaların yapılacağını belirtti. Atabay ayrıca Didim Milet Antik Kenti’ndeki yol sorunu için gelecek hafta çalışmaların başlayacağını ifade etti.