TBMM’de konuşan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Didim Çamlık Mahallesinde bulunan ve içerisinde yüzlerce çam ağacının bulunduğu alanın satışa çıkarılması konusuna değindi.
CHP’li Yıldız, konuşmasında iktidarın bu tür yerleri satışını eleştirerek, şu ifadeleri kullandı. “Eğer Milli Emlak bir yeri sattığında o ilçenin veya ilinse il belediyelerinde yüzde 36 gelirle pay veriyorlardı. Peki, siz ne yaptınız biliyor musunuz arkadaşlar? Allem kallem yaptınız, Milli Emlaktaki yerleri TOKİ'ye ve Özelleştirme İdaresine devrettiniz ve sadece o belediyelere katkı vermemek için direkt Hazineye aktardınız. Şu an iki yıl içerisinde Didim'de tam 1 milyar, eski parayla 1 katrilyon yer sattınız, 360 milyon belediyeye gelmesi gerekirken vermediniz. Nereye aktardınız? Hazineye aktardınız.”

“BİR AN ÖNCE İPTAL EDİN”


Yıldız, şunları kaydetti: “Değerli arkadaşlar, şimdiye kadar sattınız "Eyvallah" dedik ama son satışı yaptınız biliyor musunuz? Hani ormanları yaktınız ya, hani o uçakları tamir etmediniz ya binlerce alan yakıldı, o yetmiyormuş gibi burası Didim, bunları var ya Didim halkı dikti, Didim halkı. Bunu arsa diye sattınız inşaat uğruna, arsa diye sattınız. Didim'in en güzel yeri, insanların sabah kalkıp gezdiği yer, Didimlilerin ektiği ormanı arsa diye sattınız. AK Parti'nin milletvekillerine sesleniyorum; bir an önce bu ihaleyi iptal edin.”