Susamdan elde edilen tahinin faydaları saymakla bitmiyor. Omega-3 ve potasyum bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip olan tahin yağı bağışıklığı da güçlendiriyor. Tahin düzenli tüketildiği zaman kalp sağlığını koruyor. Bunun yanında onarıcı özelliği sayesinde midede oluşan gastrit, ülser gibi hastalıklarda faydalı oluyor. Nazilli’de 1954 yılında baba Ali Kama tarafından faaliyete geçirilen ve bölgede marka olan Ali Kama Tahin işletmecilerinden Kürşat Kama tarafından hizmete devam ediliyor. Kama, tahinin doğru kullanıldığı takdirde birçok hastalığa faydalı olduğunu belirtti.

“ÇOK BÜYÜK VİTAMİN DEĞERLERİ VAR”


Tahin her şeye faydası olduğu gibi mideye de çok faydalıdır. Geçen haftalarda bir müşterimiz midesinin yandığını, acı biber yediğinde de sancıdan duramadığını belirtti. Ben de her sabah aç karnına 3-4 kaşık tahini yemesini tavsiye ettim. 10 gün kullandı, midesindeki o şikayetlerden kurtulduğunu ifade etti. Gastride, mide ağrısına, ülsere tedavi edici özelliği var. Tahinin içinde susam var. Susam yağının cildi besleyici, tamir edici özelliği var. Tahini açken sade yediğin zaman yarayı yumuşatıyor, tamir ediyor, yeniliyor. Yerli susam kullandığımız için faydalı oluyor. Ata tohumu olan yerli susamdan yapılanı olacak. Tahinin zaten çok büyük vitamin değerleri var. Kemiklere çok faydalıdır. Sadece kahvaltılık diye değil, şifa için çok kullanan müşterimiz var. Mide rahatsızlığı için tek kavrulmuş tahin tüketilmelidir. Özellikle de bu mevsimde tüketilirse mevsimsel hastalıklara direnç kazandırıcı özelliği var. Tahin doğru tüketildiği takdirde hem vücudu onarıcı özelliğinin yanında bazı organlardaki deformeleri iyileştirici güce sahiptir” ifadelerini kulandı.